FANtv-nl-logo-mobile

Startup Delayer om sneller te starten

Bovenstaande klinkt erg onlogisch. Toch is het precies wat het programma Startup Delayer doet. Het vertraagt de opstart van minder belangrijke onderdelen.

Windows, en dan met name de oudere versies zoals XP, start zeer traag op. Dat komt deels door het besturingssysteem zelf. Maar voor een groot deel ook door het laden van tal van kleine programma's die in de systeembalk worden geplaatst. Het lijkt wel of ieder programma dat je tegenwoordig installeert zich rechtsonder in je scherm nestelt. Dat is soms best handig, maar je merkt het bij het opstarten van je computer. Dat duurt naarmate je meer software hebt geïnstalleerd steeds langer.StartUp Delayer is een oplossing voor dit probleem. Het zorgt er voor dat dit soort programma's pas wordt geladen als het besturingssysteem geladen is. In de tussentijd kun jij al op je computer aan de slag.

Het enige nadeel is dat sommige icoontjes in de systeembalk wat later beschikbaar zijn. Maar ook dit is op te lossen. Je kunt namelijk precies welke programma's vertraagt moeten starten en welke niet. En natuurlijk kies je er daarbij voor alleen de minder belangrijke programma's te vertragen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl