FANtv-nl-logo-mobile

Live presentaties via internet met Yugma

Een live presentatie geven via internet? Dat kan met Yugma. Hiermee toon je anderen je desktop en beschik je over tools om daarop van alles te tonen.

 

meeting

 

Maximaal 20 personen kunnen bij de gratis versie van Yugma de presentatie volgen. Bij de Premium versies ligt dat aantal veel hoger.

Je kunt - terwijl andere meekijken - op je computer programma's starten, gebruiken en alle handelingen verrichten die je normaal ook doen kan. Op deze manier kun je bijvoorbeeld software demonstreren. Diverse extra functies maken dit nog makkelijker. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de kijkers te wijzen op teksten en knoppen door deze te markeren. Ook heb je een virtueel whiteboard tot je beschikking, en je kunt chatten met één of alle toeschouwers.


Door een integratie met Skype kan er ook mondeling uitleg gegeven worden, en kunnen de toeschouwers vragen stellen. Hiervoor moeten ze dan wel allemaal over Skype op hun PC beschikken. Ook moet je hiervoor de speciale Skype Edition van Yugma downloaden en installeren.


Bij het niet-gratis Yugma Premium kan je zelfs de controle van muis en toetsenbord overdragen aan één van de toeschouwers. Zo kan iemand de presentatie van je overnemen. De gratis versie mist deze functie.


Yugma is een veelbelovend programma om online live presentaties te geven en op een originele manier via internet te vergaderen.


Yugma is te downloaden voor Windows, Mac OS en Linux.

    


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl