FANtv-nl-logo-mobile

AIMP mediaspeler voor PC, tablet en smartphone

AIMP is een audio-speler met heel veel mogelijkheden, maar die je computer slechts licht belast. E ris tegenwoordig ook een Android versie.

AIMP (ook wel AIMP3 genoemd) doet sterk aan het ooit zo populaire WinAmp denken, maar vraagt veel minder geheugen en processorkracht van je computer. Toch kan AIMP overweg met alle bekende audioformaten, geeft het een uitstekend geluid, en biedt het veel meer mogelijkheden dan het afspelen van muziek alleen. De software is ooit voor Windows gemaakt, maar tegenwoordig is er naast een Windows versie voor je computer ook een Android versie voor smartphone en tablet.

 

 

Met AIMP kun je bijvoorbeeld ook cd's rippen, muziekbestanden converteren, audiostreams opnemen en ID tags beheren. En dan zijn er nog de door derden geschreven plugins. Doordat iedereen plugins kan maken heeft het programma bijna onbeperkte mogelijkheden.

 

 

Ook het uiterlijk is helemaal via skins aan te passen. Het Russische AIMP is een opvallend goede audio-speler die meer bekendheid verdient.

Tags: gratis software, mediaplayer, gratis apps