FANtv-nl-logo-mobile

Knippen en plakken in audiobestanden met Wavepad

Wavepad is een eenvoudig gratis programma om een geluidbestand te bewerken. je kunt ondermeer knippen en plakken in de muziek.

Wavepad is geschikt voor het aanpassen van voice-berichten, maar ook van muziek. Je kunt de volgorde van muziek aanpassen, vervelende passages verwijderen, een fragment een tweede keer terug laten komen, enzovoort. Maar de mogelijkheden gaan veel verder dan alleen het aanpassen van bestaande muziek. Je kunt ook zelf samples opnemen en deze tussenvoegen of het volume van een gedeelte van het audiobestand aanpassen.

 

 

Verder kun je ondermeer nog in- of uitfaden, de afspeelsnelheid aanpassen, galm toevoegen of het geluidsniveau gelijk trekken. Sample rates kunnen aangepast worden, stukken kunnne achterstevoren afgespeeld worden en je hebt tools om de geluidskwaliteit wat te verbeteren.

Voor het opnemen van samples is wel een plugin nodig, evenals voor het rippen van geluidsfragmenten van audio-cd's. Deze plugins kun je via het programma downloaden.

Het aantal audio-formaten dat Wavepad ondersteund is enorm (en niet meer alleen mp3 en wav zoals vroeger). Ondermeer vox, gsm, real audio, au, aif, flac en ogg zijn nu ook te bewerken.

 

 

Wavepad is geen volwaardige software om muziek mee te remixen, maar wie een programma zoekt om kleine aanpassingen in zijn audiobestanden aan te kunnen brengen kan heel veel plezier beleven aan Wavepad.

Tags: gratis software, Muziek, audiobewerking