FANtv-nl-logo-mobile

AVI- en GIF-animaties maken met ImageForge

ImageForge is als beeldbewerkingsprogramma enigszins teleurstellend. Het leent zich echter uitstekend voor het maken en aanpassen van GIF- en AVI-animaties

De makke van ImageForge is dat de maker ook een niet gratis PRO versie uitbrengt, en de gratis versie vooral ziet als een middel om deze te promoten. Veel simpele functies zoals selectie-lasso's, paletten, het verscherpen van afbeeldingen en rode-ogen-correctie ontbreken. Op dit punt zijn er tientallen andere gratis beeldbewerkingsprogramma's die beter zijn dan ImageForge.Daarom is het verbazend dat er wel een aantal meer bijzondere functies in de gratis versie aanwezig zijn. Je kunt er heel eenvoudig GIF-animaties mee maken en zelfs uitgebreide AVI animatie-filmpjes mee in elkaar zetten, inclusief vaste achtergronden en muziek. Het aanpassen van animaties kan heel simpel door met frames te schuiven.Ook voor het maken van fotopresentaties leent ImageForge zich goed. Een complete presentatie wordt als één bestand opgeslagen en is daardoor makkelijk te verspreiden.

Kortom de gratis versie van ImageForge is software waar we met een gemengd gevoel tegenaan kijken. Voor wie foto's wil bewerken zijn er veel betere alternatieven, voor het maken van AVI- en GIF-animaties voldoet het echter prima.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl