FANtv-nl-logo-mobile

HomeGroup in Windows 7

Met de HomeGroup-functie van Windows 7 kun je heel eenvoudig printers en bestanden via een thuisnetwerk delen met de andere computers.


Je hebt misschien wel een thuisnetwerk dat je gebruikt om een internetverbinding te delen. Maar het kan lastig zijn om andere dingen te delen, zoals bestanden en printers.


Heb je één of meer computers in je huishouden, maar slechts één printer? Dan zijn er diverse trucs om een bestand af te drukken. Je mailt het bestand bijvoorbeeld van de ene pc naar de andere of je zet het over met een usb-stick.Bestanden en printers delen met HomeGroup
Met HomeGroup, een nieuwe functie in Windows 7, kun je de computers eenvoudig verbinden. HomeGroup wordt automatisch ingesteld wanneer je de eerste pc met Windows 7 toevoegt aan het thuisnetwerk. U kunt daarna eenvoudig meer pc's met Windows 7 toevoegen aan de HomeGroup. Daarbij kun je precies opgeven welke onderdelen elke pc je wilt delen met de andere pc's in de HomeGroup.


Daarna is het delen van bestanden tussen de verschillende pc's even eenvoudig als wanneer alle gegevens zich op een enkele vaste schijf bevinden. Je kunt digitale foto's dus opslaan op een computer in de studeerkamer, want je krijgt eenvoudige toegang vanaf de andere computers en laptops, waar dan ook in huis. Op dezelfde manier wordt de printer in de studeerkamer automatisch gedeeld met de andere pc's bij je thuis zodra deze onderdeel uitmaakt van een HomeGroup.


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl