FANtv-nl-logo-mobile

Verstuur gesproken e-mail

 Stuur je e-mail of Facebook-bericht voortaan als gesproken bericht. Met het gratis Speak-A-Message kan dat.

gesproken-mail

Spreken gaat sneller dan typen, het is persoonlijker, en je kunt met de toon van je stem veel meer duidelijk maken dan bij getikte teksten. Er zijn dus veel redenen om er de voorkeur aan te geven een bericht in te spreken in plaats van te typen. Het programma Speak-A-Message is daar op gebaseerd. Voor persoonlijk (niet zakelijk) gebruik is deze software gratis.

Speak-A-Message is een mailprogramma waarmee je de mails inspreekt in plaats van typt. Doordat deze berichten niet van hoge audio-kwaliteit hoeven te zijn, zijn het geen enorme bestanden die je hoeft te versturen. Een bericht van 4 minuten neemt slechts 500 Kb in beslag.

Maar misschien wil de ontvanger wel liever lezen dan luisteren. Daarom heeft Speak-A-Message de mogelijkheid om de gesproken tekst automatisch om te zetten naar getypte tekst. Deze wordt dan in de body van de mail geplaatst, en de ontvanger kan kiezen hoe hij jou mail leest/beluistert. Deze conversiesoftware is wel gemaakt voor het omzetten van gesproken Engelstalige berichten, dus verre van foutloos in het Nederlands. Ook is hij alleen beschikbaar in de versie voor Windows 7 en Vista, en niet in de versie voor Windows XP.

 

Vergelijkbare artikelen