FANtv-nl-logo-mobile

Een MP3-bestand verkleinen

Hoe hoger de kwaliteit van een mp3-bestand, hoe meer bestandsruimte deze inneemt. Voor opslagmedia met weinig ruimte, zoals een mp3-speler of mobiele telefoon kan het daarom interessant zijn de geluidskwaliteit wat terug te schroeven.

Dan past er immers meer muziek op de gadget. Hoe hoger de bitrate wordt, hoe minder je de verschillen gaat horen. Soms kan het best wat minder zonder dat je het hoort. 

hoofdtelefoon

MP3 Quality Modifier is een gratis programma waarmee je de kwaliteit en bestandsomvang terug kan schroeven zonder dat je de ID tags verliest en zonder dat de gemiddelde gebruiker het hoort. 

mp3-verkleinen-1

MP3 Quality Modifier is zowel geschikt voor beginnende als ervaren gebruikers. De eerste kunnen heel simpel via een 'schuifje' de verhouding tussen kwaliteit en bestandsgrootte instellen. De ervaren gebruikers kunnen meer instellingen aanpassen zoals bitrate, sample frequency en stereo modus.

mp3-verkleinen-2

Binnen enkele seconden wordt een kleinere versie van een MP3 bestand gemaakt. Het originele audiobestand blijft gewoon bestaan. als je dat wilt kun je deze handmatig wissen.

Meer informatie:

Tags: gratis software, MP3, Muziek