FANtv-nl-logo-mobile

Alles registreren dat er op de computer gebeurt

Wil je weten wat iemand allemaal achter de computer of met een smartphone uitspookt? Met het programma Kidlogger kun je dat zien. Dit programma is er voor gemaakt om achteraf te zien welke handelingen er op een computer door kinderen zijn verricht.

Het gratis programma is echter zo goed en uitgebreid dat het ook door werkgevers wordt gebruikt om het computergebruik en/of telefoongebruik van hun medewerkers te controleren.

kidlogger

Kidlogger is gratis beschikbaar voor de besturingssystemen Windows, Mac, Android en Symbian. Je kunt het programma ondermeer gebruiken om te zien hoe veel een computer wordt gebruikt, welke software er gebruikt wordt en welke websites er bezocht worden. Indien meerdere gebruikers de computer gebruiken (en onder aparte gebruikersnamen inloggen) kan Kidlogger aparte overzichten per gebruiker maken.

Bij smartphones kan er geregistreerd worden met wie en hoe vaak de gebruiker van de telefoon belt. sms't of chat. Het is zelfs mogelijk te achterhalen waar de gebruiker is geweest door de GPS coordinaten op te slaan.

Maar dit alles gaat nog veel verder. Zo kun je Kidlogger alle toetsaanslagen laten vastleggen en zo precies te weten komen wat iemand heeft getypt. Ook kun je ieder x-aantal minuten automatisch een screenshot laten maken en deze naar je toe laten mailen. Zelfs gesprekken kunnen worden vastgelegd via een voicerecorder, die al het geluid op en rond de PC in MP3 formaat vastlegt zodra er stemgeluid wordt gedectecteerd.

Dit alles maakt Kidlogger tot een bijzonder uitgebreid programma om computergebruik te controleren, of dat nu kinderen, werknemers of andere personen zijn.

Download Kidlogger

Tags: gratis software, kinderen