FANtv-nl-logo-mobile

Dajukebox. Muziek beheren en afspelen.

Dajukebox is terug. Dit programma voor muziekbeheer en het afspelen van muziek zag in 2004 het daglicht, maar werd enkele jaren terug vervangen door Soundbase. Dit programma was een succes, maar groeide uit zijn jasje.

Een teveel aan mogelijkheden maakte Soundbase log en onoverzichtelijk en de makers besloten terug te gaan naar de basisfuncties van Dajukebox.

 

dajukebox-2

 

Dajukebox is anno nu een kleine maar zeer goed functionerende muziekspeler met beheerfuncties. Deze is gratis te gebruiken, snel en heel stabiel. De vormgeving is eenvoudig maar mooi en de beheerfuncties voorzien in de behoeften van 99% van de gebruikers. Je kunt muziek beheren die op verschillende locaties staat zonder dat je dit merkt, je kunt afspeellijsten maken en je kunt tag informatie invoeren en beheren.

De makers staan open voor uitbreidingen, maar alleen als de gebruikers hier echt behoefte aan hebben. Het forum op de website van de makers doet dienst als communicatieplatform om al deze wensen in kaart te brengen. 

 

dajukebox-1

 

Dajukebox gebruikt voor het afspelen van de muziek de Microsoft DirectShow engine. Met DirectShow kun je in hoge kwaliteit muziek opnemen en afspelen. Het kan onder andere overweg met MP3, PGG, APE en FLAC autobestanden en de software detecteert automatisch de hardware in de computer voor een optimale weergave van het geluid.

Download Dajukebox

Tags: gratis software, Muziek