FANtv-nl-logo-mobile

Beter alternatief voor de Adobe Reader

PDF-XChange Viewer is een gratis alternatief voor de Adobe Reader. Deze PDF-viewer is lichter dan de originele Reader van Adobe, heeft meer mogelijkheden en je kunt er in beperkte mate ook PDF's mee bewerken.

Kortom, waarom zou je hem niet in plaats van de Adobe Reader gebruiken.

 

pdf-bewerken

 

Via plugins voor Internet Explorer, Google Chrome, Firefox en Opera kun je deze PDF-lezer direct vanuit je browser gebruiken. Je kunt dan niet PDF's lezen, die opvallend snel worden geladen, maar je kunt ook bewerkingen op een PDF loslaten. Je kunt bijvoorbeeld teksten toevoegen, tekst doorhalen of onderstremen, watermerken plaatsen en er is een functie om tekeningen op de PDF te maken. Ook kun je pagina's toevoegen of verwijderen, maar de PDF-XChange Viewer plaatst dan wel een reclametekst op de pagina. Deze beperking heb je niet bij de niet-gratis PDF-XChange Viewer Pro versie.

Ook kun je met de PDF-Xchange Viewer nieuwe PDF-bestanden maken. Er is zelfs een OCR functie waarmee je via een scanner een PDF kunt maken met te bewerken teksten.

De PDF-Xchange Viewer werkt onder alle Windows versies sinds 2000 en XP. Er is een Nederlandstalige versie beschikbaar. Bij de installatie wordt je gevraagd een Ask Toolbar mee te installeren. Dit is reclame, dus we adviseren het niet te doen.

Download de PDF-Xchange Viewer

Tags: gratis software, PDF,