FANtv-nl-logo-mobile

Een harde schijf backuppen

Macrium Reflect is software waarmee je een kopie kunt maken van je schijven. De gratis versie van dit programma is vooral handig om een complete harde schijf te backuppen.

Dit kan gecomprimeerd, zodat er minder ruimte nodig is, lege sectoren kunnen meegekopieerd worden en je kunt het imagebestand eventueel opsplitsen. Uitgebreide backupfuncties als een incrementele of differentiële images en het backuppen van specifieke bestanden en mappen zijn helaas voorbehouden aan de niet-gratis Pro-versie.

harde-schijf-backup

Macrium Reflect maakt een imagebestand, dus alles wordt gekopieerd, ook het Windows-register, en alles is dus ook weer te restoren. Je krijgt dus na het restoren een schijf die identiek is aan het origineel. Na een systeemcrash en een restore kun je dus meteen weer aan het werk zonder dat je al je software weer opnieuw moet installeren.

Ook kun je individuele bestanden terugzetten zodat Macrium Reflect ook redding kan brengen bij minder grote storingen. Dat maakt het gratis Macrium Reflect Free Edition ondanks zijn beperkingen toch een nuttig programma voor het backuppen en dupliceren van schijven.

Meer informatie

Tags: gratis software, backup