FANtv-nl-logo-mobile

Whatsapp op je computer gebruiken

WhatsApp is  ook op een computer te gebruiken via een speciale browser-versie van het programma.

De eerste reacties van de gebruikers zijn echter teleurgesteld. WhatsApp Browser werkt wat omslachtig met een aanmeldingsprocedure via je telefoon. Andere beperkingen zijn dat Whatsapp Browser alleen te gebruiken is via de Chrome browser en alleen in combinatie met telefoons met de besturingssystemen van Android, BlackBerry, Windows Phone en Nokia S60. De iPhone wordt niet ondersteund.

whatsapp browser

Hoe het werkt
Wil je Whatsapp Browser op je PC of laptop gebruiken, dan ga je naar de Whatsapp Browser website. Daar tref je een QR streepjescode aan. Met je smartphone moet je deze code scannen zodat Whatsapp weet dat de telefoon en de PC bij elkaar horen. Dit scannen die je via de optie Whatsapp Web in het Whatsapp-menu van je smartphone (is deze optie niet aanwezig dan moet je de Whatsapp app opnieuw installeren, maak dan wel eerst een backup van de berichten). Hierna kun je Whatsapp gebruiken op je computer. Je kunt alle berichten lezen op je monitor en berichten vanaf de computer versturen. Dat laatste is interessant voor mensen die liever een bericht op een toetsenbord tikken dan op een telefoon. Ook is het makkelijk om zo foto's vanaf de PC te versturen.

Gelukkig hoef je deze koppeling maar één keer te maken. Ook kun je de koppeling op meerdere computers maken. Je kunt Whatsapp Browser echter maar op één van deze computers tegelijk gebruiken.

Facebook Manager en Google Hangout werken ook op een computer en hebben daarbij geen smartphone nodig. Het nadeel is echter dat deze apps op de telefoon en op de PC een ander adresboek hebben. Bij Whatsapp Browser is alles geintegreerd, maar om dit te bereiken is wel de omslachtige aanmeldingsprocedure nodig.

Vergelijkbare artikelen