FANtv-nl-logo-mobile

Software om infographics te maken

Je ziet ze steeds vaker in kranten, in tijdschriften en op websites. Infographics, afbeeldingen waarop soms heel ingewikkelde informatie op een heel duidelijke manier kunt weergeven.

infographic maken

Wist je dat je deze infographics ook heel makkelijk zelf kunt maken? Daarvoor zijn diverse programma's te downloaden. Piktochart is van die infographic-software. Piktochart wordt heel vaak gebruikt, ook door uitgevers van kranten en magazines.

infographic software 1

Piktochart werkt heel eenvoudig met honderden verschillende templates die zelf volledig aan te passen zijn. Dankzij deze templaters heb je een gedegen basis om mee verder te werken. Je kunt er voor kiezen er een geheel eigen infographic ook te maken, maar je kunt ook dicht bij het origineel blijven en alleen de teksten, afbeeldingen en getallen veranderen. Op die laatste manier kun je in enkele minuten een infographic maken.

Piktochart is makkelijk, veelzijdig en heel compleet. Particulieren mogen de software gratis gebruiken met de nodige beperkingen en een watermerk op de sheets. De Pro versie kost 40 dollar per jaar.

infographic maken gratis software

Andere software om infographics te maken is Visme, Canva en Easel.ly. Vooral de laatste is erg in opkomst.

Tags: gratis software, presentatie, infographics