FANtv-nl-logo-mobile

MediaPortal. PC als mediacenter.

MediaPortal is heel goede gratis software (open source) om van je PC een mediacenter te maken. Je kunt er alle soorten audio en video mee bekijken en beluisteren. En nog veel meer!

mediaportal software

Video- en audio-bestanden, dvd's, blu-rays, internetradio en audio en video van websites speel je probleemloos af met deze uitgebreide mediacenter software. Je video- en muziek-collectie kun je beheren en als je een TV-tuner in je PC hebt kun je met MediaPortal ook televisie kijken en opnemen.

mediaportal tv

CD's en DVD's kun je met MediaPortal rippen en hoesjes kun je downloaden. Ook ondersteunt deze gratis open source software RSS-feeds, weerberichten en spelletjes. Voor het bekijken van foto's kun je slideshows maken. Beschik je over een PC met afstandsbediening? Dan kun je MediaPortal helemaal vanaf de bank besturen. Ook je smartphone kun je via een app als afstandsbediening gebruiken!

mediaportal films

En dit zijn alleen nog maar de basis-functies, voor MediaPortal zijn namelijk honderden plugins en skins beschikbaar waarmee je het uiterlijk van de software kunt aanpassen, maar die ook talloze functies aan je mediacenter kunnen toevoegen. Er zijn bijvoorbeeld plugins voor Spotify, AirPlay, IMDb+ voor het bijwerken van tags, voor het beheren van je muziek en films, voor het zoeken naar online content en heel veel meer.

mediaportal muziek

MediaPortal is open source software. Het is dus niet alleen gratis, maar ook vrij van reclame en er worden continue nieuwe plugins beschikbaar gesteld. Hier kun je deze software downloaden. Er worden twee versies aangeboden waarvan versie 2 de beste en meest uitgebreide is. De oudere eerste versie wordt nog aangeboden omdat daarvoor plugins beschikbaar zijn die de nieuwere versie niet ondersteund.

mediaportal video

Tags: Mediacenter, speelfilm, Muziek, video, mediaplayer, videorecorder

Vergelijkbare artikelen