FANtv-nl-logo-mobile

Achterwand vlakscherm afzuigkap

  • soeza16
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
28 mei 2008 20:46 #1 door soeza16
Achterwand vlakscherm afzuigkap werd gestart door soeza16
Wij willen graag een keuken met in een bovenkastje een vlakscherm afzuigkap. Tegen de achtermuur van de keuken willen we het werkblad (niet in dezelfde dikte uiteraard) door laten lopen (tot aan de onderkant van de bovenkastjes).

Nu vertelde de dame in de keukenwinkel dat je dan geen vlakscherm afzuigkap kan nemen, omdat die dan een stukje uitgeschoven blijft staan. Of je zou aan de onderkant van de afzuigkap een 'gat' over de gehele breedte van de afzuigkap houden van ongeveer 3 centimeter. Ze hield het erbij dat je die achterwand niet tot achter het vlakscherm door kon laten lopen en dat er op zijn minst die drie centimeter ruimte moest zitten.

Nu hebben veel mensen die ik ken dezelfde constructie, waarbij de achterwand wel gewoon achter de vlakscherm afzuigkap doorloopt. Ik was dus nogal verbaasd over de reactie van de dame.

Heeft iemand een advies?peetjefeetje2008-05-28 22:49:28

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
01 juni 2008 14:31 #2 door homerus
Beantwoord door homerus in topic Achterwand vlakscherm afzuigkap
Aloha,
Het is net hoe diep je bovenkastjes zijn.En hoe de keukenmonteur je vlakschermkap in je kastje zet.Als je voor een wat duurder type vlakschermafzuigkap kiest zit er een strip bij waarmee je de ruimte tussen de muur en je vlakschermkap kan opvullen.Ook de bewering van dat de vlakschermkap een stukje open blijft staan is niet geheel op zijn plaats,het hangt weer af van het merk en type kap.Ook weer bij de duurdere kappen kun je de kap met stelschroeven vanbinnenuit gelijk stellen met het front van je kastje.Als ik zelf eenvlakschermkap monteer hou ik hem altijd 1 cm vrij van de achterkant van het kastje,het voordeel hiervan is dat de tegelzetter zijn tegel achter de afzuigkap kan doorsteken.Het j ealtijd een net resultaat.
Groeten Romein.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.140 seconden