FANtv-nl-logo-mobile

Verjaring betaalplicht

  • Gaby-Bos
  • Gaby-Bos's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
16 dec 2006 13:14 #1 door Gaby-Bos
Verjaring betaalplicht werd gestart door Gaby-Bos
Wij zitten met het volgende:

In mei hebben wij, bij een keukenspecialist, onze nieuwe keuken uitgekozen en besteld. Onze keuken zou er ten laatste in week 32 zijn. De zaterdag voor wk 32, hebben we nog eens contact opgenomen met het betreffende bedrijf, omdat we niets meer vernomen hadden en graag wilden weten wanneer we vrij moesten nemen. Meneer aan de telefoon kon ons op dat moment geen concreet antwoord geven en zou maandag terugbellen. Nadat we iets na de middag, nog steeds niets vernomen hadden, belden we uiteindelijk maar weer zelf. De verkoper had niet zo'n goed nieuws: onze keuken was niet definitief besteld!! Maak dat mee, net een nieuw huis waar geen keuken in zat, dus we moesten hem echt hebben. Uiteindelijk, na lang praten, kregen we een tussen oplossing: ze zouden voor de tussenliggende tijd een noodkeuken komen plaatsen. Was natuurlijk niet onze eigen keuken, maar het was toch al iets.

Vervolgens kwam onze keuken op de ( tweede ) afgesproken datum toch aan. Toen een buitenfirma de keuken aan het plaatsen was, kwam ik erachter, dat 2 van mijn keukendeurtjes niet de opgegeven en gewenste kleur waren. Bleek ook nog de transformator voor onze glazen kast er niet bij te zitten en onze extra grote en brede besteklade ook niet. Dit was geen probleem volgens dezelfde verkoper, ze zouden worgen besteld en die buitenfirma zou dit na komen plaatsen.

Onze keuken is in augustus geplaatst, we hebben 2 weken na de plaatsing telefoon gehad dat alle onderdelen er waren en dat die buitenfirma de plaatsing zsm zou komen doen. 1 keer raden; tot op de dag van vandaag nog niets vernomen!

Omdat wij meerdere problemen hebben gehad met de keukenleverancier, vertikte ik het om het volledige bedrag te betalen vooraleer mijn keuken eindelijk was, zoals hij is besteld. Dus dat betekent: ik heb nog maar 25% betaald van onze keuken. De grote vraag is natuurlijk: tot wanneer mogen ze ons verplichten om de keuken te betalen? Ze hebben nog niet 1 keer contact met ons gehad, over de restbetaling, dus ik denk dat hun boekhouding ook niet op orde is!

Ik hoop dat iemand mij een antwoord hierop kan geven!

Groetjes G&J


Groetjes Gaby

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
16 dec 2006 14:38 #2 door playa
Beantwoord door playa in topic Verjaring betaalplicht
Kijk eens in de leveringsvoorwaarden van die firma.
Er staat misschien zoiets in van dat je bij gebreken, dat gedeelte moet betalen dat wel goed geleverd is. Je kunt dan een redelijk bedrag inhouden van het nog te doene werk. Er zal zeker in staan hoe je dient te betalen.
25% is mooi voor een aanbetaling. Het is natuurlijk ook dom van die firma om niet achter hun geld aan te gaan.
Je hebt nog geen betalingsherinnering ontvangen toch?

Ik zou toch die firma nog eens bellen en overleggen hoe ze het gaan oplossen. Je schiet er niets mee op als je alleen maar op een betalingsherinnering zit te wachten want je wilt jouw keuken toch in orde hebben?
Betalen moet je toch, al houd je een gedeelte in.

Niemand is onbekwamer,
dan een timmerman zonder hamer.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
06 sept 2008 23:16 #3 door steven
Beantwoord door steven in topic Verjaring betaalplicht
Uit mijn hoofd verjaren vorderingen van bedrijven op consumenten na 2 jaar. Oftewel, staat erop de factuur 1 september 2006, dan kan een bedrijf je op 2 september 2008 niet meer verplichten om te betalen.
Maar, nog maals, dat is uit mijn hoofd, je zou het na moeten vragen bij een echte advocaat wil je het zeker weten.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
07 sept 2008 09:05 #4 door broem
Beantwoord door broem in topic Verjaring betaalplicht
Dit topic is ook al bijna verjaard.

Het opvolgen van het advies mijnerzijds is geheel voor uwer risico.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
07 sept 2008 11:56 #5 door M.Wetters
Beantwoord door M.Wetters in topic Verjaring betaalplicht
En daarbij, een betalingsverplichting verjaart bij mijn weten pas na 5 jaar. Als je in die 5 jaar bericht hebt gehad over de betaling dan geldt de verjaring niet.

An error has occurred. Hit any user to continue.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
07 sept 2008 12:04 #6 door Anne-Marie
Beantwoord door Anne-Marie in topic Verjaring betaalplicht
www.vraagwijzerweert.nl/vragen/verjaring.htm
Het is dus afhankelijk van wat en hoe je koopt. Volgens mij moeten ze een rekening hierbij wel binnen 2 jaar gestuurd hebben, maar dat staat er net weer niet in. Google geeft best veel verwijzingen als je het echt wilt weten.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.167 seconden