FANtv-nl-logo-mobile

Stalen kozijn en isolatieglas

  • aeolus
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Lees meer
04 dec 2007 18:29 #1 door aeolus
Stalen kozijn en isolatieglas werd gestart door aeolus
Wij hebben een huis gekocht met stalen kozijnen met enkel glas. Wij willen betere isolatie en denken erover het glas te vervangen.

1. Is het mogelijk en heeft het nut om er dubbel glas in te plaatsen. Zo ja, wat zijn de mogelijkheden?

2. Indien dit niet kan/geen nut heeft, is er een alternatief waarbij het karakter van de stalen kozijnen (slanke profielen met roedeverdeling) geevenaard wordt (geen voorzetramen in ieder geval)?

Groetjes,
griet

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Bob-the-builder
  • Bezoeker
  • Bezoeker
04 dec 2007 21:25 #2 door Bob-the-builder
Beantwoord door Bob-the-builder in topic Stalen kozijn en isolatieglas
Misschien moet je even Googelen voor de mogelijkheden.
Er bieden zich wel wat bedrijven aan, die zeggen dit te kunnen.
Bijvoorbeeld deze .
Google gelijk even naar klachten over bedrijven die je overweegt te benaderen.
Persoonlijk heb ik er geen ervaring mee, maar misschien dat andere forumleden dat wel hebben.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
05 jan 2008 19:30 #3 door Rink
Beantwoord door Rink in topic Stalen kozijn en isolatieglas
Wij hebben onlangs al onze stalen kozijnen enkel glas (36 stuks) vervangen door alu kozijnen met HR++ glas. Ons doel was comfort verhoging en we wilden ook het karakter van het huis bewaren dus hebben we een slank 'staalvervangend' profiel gekozen (ook omdat de welstand het anders niet zou accepteren).Antwoorden op jouw vragen:
1. Of het mogelijk is hangt af van je huidige profieldikte: dubbel glas is echt een stuk dikker. Bij ons was dit niet mogelijk. Het wordt bovendien afgeraden omdat het staal massief is en zeer goed geleidt: dus ook alle koude! Je investeert dan een heleboel in HR+ of HR++ glas en hebt nog steeds weinig comfort.
2. Alternatief waar je al snel op uitkomt is aluminium omdat hout en kunststof niet slank genoeg kunnen (dan te weinig sterkte) als je een vergelijkbaar aanzicht wilt of moet behouden. Er zijn zeer veel kozijnenboeren die veelal gebruik maken van dezelfde profielen. Alle moderne profielen voldoen aan de nieuwbouw isolatie eisen doordat er met luchtkamers en slecht geleidende kunststof profielen wordt gwerkt. Twee grote profiel leveranciers zijn Reynaers en Schüco. Kijk maar eens wat op internet.

Wat de roede verdeling betreft heb je verschillende opties (van duur naar goedkoper):

[*]Echte vlakken is het allermooist maar ook het allerduurst: bewerkelijk kozijn met veel alu roeden, per glasvlak betaal je voor min. 0,5m2 glas. Dus voor een raam met 8 kleine vlakken kost qua glas net zo veel als een raam van 4m2!
[*]Glas wel in één stuk met alu profielen in de glasspouw zodat het lijkt of het verschillende glasvlakken zijn. Er hoeft maar 1 glasvlak in het kozijn te worden gezet. Op de buitenkanten van het glas worden dan alu roedes in je kozijnkleur geplakt om de vlakverdeling af te maken.
[*]Roedeverdeling in de glasspouw (dit zie je veel bij nieuwbouw in klassieke stijl). Van dicht bij het minst mooi of 'echt', wel makkelijk met ramen zemen omdat je een glad vlak hebt.

Wij hebben uit kosten overweging uiteindelijk zonder roedeverdeling gekozen en dit werd gelukkig door de welstand geaccepteerd. Anders was het bij ons optie 3 geworden.

Nog enkele overwegingen:
Gaan jullie alles 1 op 1 vervangen? Wij hebben diverse keuzes gemaakt rondom draairichtingen die logischer konden. Bepaalde ramen werden vast ivm inbraakveiligheid.
Heb je ook glas in lood?
Denk ook aan ventilatie! Zowel actief ramen tegen elkaar open kunnen zetten, als passief via ventilatieroosters.

Tot zover onze ervaringen. Als je meer praktijk info wilt dan moet je me maar een privé bericht sturen dan wisselen we tel.nrs of zo uit.

Succes met de oriëntatie en het maken van de vele keuzes!

Those who can do, those who can't teach or consult ...

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.140 seconden

© FANtv.nl