FANtv-nl-logo-mobile

vocht probleem in huis

 • hanseman
 • hanseman's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Nieuw lid
 • Nieuw lid
Lees meer
25 mrt 2008 11:34 #1 door hanseman
vocht probleem in huis werd gestart door hanseman
Hallo,

ik heb in mijn huis een probleem met schimmels, die op mijn huid een allergische reactie geven van vreselijke jeuk en uitslag. De woningbouw onderkent het probleem en probeert mij op allerlei manieren aan het lijntje te houden. Wie kent de uitslag en het probleem samen en wie weet wat voor stappen ik kan ondernemen. GGD heeft het al onderzocht maar weet te weinig over dit probleem.
HELP

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
27 mrt 2008 21:22 #2 door vamphire
Beantwoord door vamphire in topic vocht probleem in huis
Hoi,


heb er geen ervaring mee,


maar hoe zit het met de vochtige ruimtes in de woning?( is er veel vocht of weinig).

voor elke klus www.lavi.nl dus.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 • hanseman
 • hanseman's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Nieuw lid
 • Nieuw lid
Lees meer
28 mrt 2008 16:10 #3 door hanseman
Beantwoord door hanseman in topic vocht probleem in huis
de badkamer is helemaal beschimmeld aan de bovenkant boven de tegels,
Achter de verwarming zit salpeteruitslag, behang laat los en het stucwerk stoot je er zo af.
De achtergevel moet er zeer waarschijnlijk uit omdat de spouw verontreinigd is. Maar er is niets aan de hand met het huis.
[img]smileys/smiley12.gif[/img]

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
14 okt 2008 16:48 #4 door Ik'dus
Beantwoord door Ik'dus in topic vocht probleem in huis
Schimmel

Onze zoon slaapt in het onderhuis (of wel kelder) van ons huis. De luchtvochtigheid in zijn kamer is tussen 45 en 60 procent. Op de muren (onderkant van sommige muren) komt echter schimmel. Wij hebben de kamer al eens laten behandelen door een speciaal bedrijf (Murprotec) die heeft de muren geinjecteerd en we moesten een ontvochtiger gebruiken. Dat hebben we gedaan, met bovenstaand resultaat. Als we de ontvochtiger aanzetten wordt de lucht in de kamer te droog, maar de muren blijven toch vochtig. Er wordt gewoon gestookt in de kamer, en we zijn een beetje ten einde raad. Met hevige regens hebben we ook last van water wat onder de tegels naar boven komt. (we wonen in een dijkwoning,woning staat gelijk met de dijk maar onderhuis is "in dijk". Wateroverlast na regen komt onder de tegels door.

Sjaantje109

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
03 nov 2008 09:15 #5 door drumke
Beantwoord door drumke in topic vocht probleem in huis
Hoi Sjaantje

Allereerst zou ik kijken of ik een waterbuffer kan creeren onder die tegels. want het lijkt er op dat jullie op een snoeiharde ondergrond zitten, wat logiesh is als je naast een dijk woont. Wat me op valt is dat jullie waarschijnlijk ook door die dijk, extra water te verwerken krijgen. Slag regen op de dijk, stroomd naar benee.. jullie kant op. Als je het probleem van buiten af deels zou kunnen aanpakken dan scheeld dat weer minimaal de helfd. De dijk mag natuurlijk niet gaan verzwakken, dus dat is een oplet punt.

Als je een stuk grond weg kunt graven en dat opvuld met grind, het je al een betere water opvang mogelijkheid. Daarop kun je wel grote tegels leggen denk ik. (Als het om bewandelen gaat) Je kunt een goot creeren om het huis heen, die een kleine helling heeft richting het achterhuis. Als het mogelijk is een sloot of iets anders om water (tijdelijk) op te vangen.

Mischien is het mogelijk, tijdens graaf werkzaam heden, de (kelder)muur van buiten af te sealen met iets smeerbaars of een extra wandje. (valt het mischien meteen te isoleren?) Anders zou je een extra binnen muur moeten maken.Dit kan natuurlijk alsnog.

tot zo ver mijn iedeen even kort.

Succes ermee!

Ruben

ps: Ik lees net dat het deels onderhuis, onder in de dijk zit. Dan zou je alleen van binnen uit kunnen werken. Extra wandjes maken en werken met een schimmel werend, isolerend middel wat vocht afstoot.Ruben_S2008-11-03 12:19:26

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
13 juni 2011 16:36 #6 door chazenoot
Beantwoord door chazenoot in topic vocht probleem in huis
Dag Mikabeau, ik vind hier je bericht over schimmels. Is het nog steeds van toepassing? Ik weet wel wat van vocht en kan je als het nog van toepassing is met plezier verder helpen als je wat concretere info kan geven. Groeten, Jos

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

 • N.P
 • Bezoeker
 • Bezoeker
12 juli 2012 18:12 #7 door N.P
Beantwoord door N.P in topic Re: vocht probleem in huis
Murprotec heeft in 2008 bij ons geinjecteerd voor €6000,-
Het resultaat is dat wij waarschijnlijk wel een droge steen hebben, maar nog steeds met natte muren zitten. Volgens Murprotec hebben zij hun werk goed gedaan want de steen is immers droog.
Echter, als ons duidelijk was verteld dat wij na het uitgeven van €6000,- wij wél een droge steen maar géén droge muur zouden hebben, tja, dan waren wij natuurlijk niet met hen in zee gegaan.
Volgens Murprotec (achteraf) zijn het 2 losse problemen, optrekkend vocht en condensatieproblemen.
Voor mij als consument hangt het 1 met het ander samen en verwacht ik een goed en eenduidig resultaat nadat ik zoveel geld uitgeef. Vanuit Murprotec is er geen enkele coulance omdat wij zoveel kosten hebben na het injecteren (de muur is al 4x opnieuw gestuct zonder resultaat, de oude zouten en mineralen blijven vocht uit de lucht aantrekken) Ons vertrouwen is inmiddels tot het nulpunt gedaald! Wij vertellen dit omdat wij bij het zoeken naar een oplossing van ons vochtprobleem graag waren gewaarschuwd voor verwachtingen die je hebt maar die niet uitkomen!

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.194 seconden