FANtv-nl-logo-mobile

Verstandig om een muurtje te plaatsen

  • makade
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Lees meer
16 feb 2009 08:19 #1 door makade
Verstandig om een muurtje te plaatsen werd gestart door makade
Wij hebben een eensgezinswoning met een enorme zolder. Hier zouden we in de toekomst graag een dakkapel aan de achterzijde zetten en aan de voorkant de muur een etage op laten metselen om zo de nok te verhogen om zo een extra verdieping/ slaapkamer te realiseren.


Nu mijn vraag: Is het verstandig om nu een muurtje te plaatsen, die nu aan de zijkanten een schuine zijde krijgen? Later zou dit dan weer recht gemaakt moeten worden (als we gaan verbouwen, maar dit kan nog wel even duren). Bovendien willen we graag boven die ruimte een extra kamer maken in de nok. Het muurtje moet dus zo zijn gebouwd dat het de draagkracht heeft om daarboven balken neer te leggen, zodat er een plafond/vloer komt. Hoe doe ik dit?

Mijn tweede vraag is: We hebben een prefab dak. Is het dan verstandig om eerst een dakkapel neer te zetten? Of moet het gehele dak vervangen worden als we de nok gaan verhogen? Het huis is 1,5 jaar oud, dus het dak is nog vrijwel nieuw. Het zou namelijk zonde zijn om nu een dakkapel neer te zetten, die er bij een nokverhoging weer af zou gaan, omdat het complete dak dan vervangen moet worden. Hoe zit dit?

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.120 seconden

© FANtv.nl