FANtv-nl-logo-mobile

De vele mogelijkheden van een heteluchtpistool

Een heteluchtpistool is een handig stuk gereedschap waarmee je snel oude verflagen kunt verwijderen. Maar met een heteluchtpistool is nog meer mogelijk. Lees hier over de mogelijkheden van zo'n apparaat. 

heteluchtpistolen

Het heteluchtpistool als verfstripper
De meest gebruikte functie van een heteluchtpistool is die van verfstripper. Als je met de hete lucht van dit gereedschap een verflaag verwarmt is deze veel makkerlijker weg te krabben. Door de verhitting wordt de verf zacht en gaat bobbelen. Hiervoor is wel een bijzonder hoge temperatuur nodig en die geeft het heteluchtpistool dan ook. De maximum temperatuur die verfbrander geeft kan uiteenlopen van 300 tot 750 graden Celcius. Daarmee is een heteluchtbrander heel wat effectiever dan de föhn die sommige mensen voor dit werk willen gebruiken.

Verhitten om te buigen
Maar een heteluchtpistool heeft meer functies. Door deze zeer hoge temperatuur van de uitgeblazen lucht kun je het pistool ook gebruiken om leidingen en andere voorwerpen zo zacht te maken dat je ze kunt buigen.

Meer toepassingen van heteluchtpistolen
En zo zijn er nog veel meer toepassingen waarvoor dit veelzijdige stuk elektrisch gereedschap kan worden gebruikt. Je kunt er lijm mee zacht maken of juist mee aanharden, je kunt met een heteluchtpistool solderen, er krimpfolie mee aanbrengen en zelfs het aansteken van de BBQ is een veelgebruikte toepassing van het heteluchtpistool.

Kijk hier voor meer informatie en de prijs van goede heteluchtpistolen

Tags: gereedschap