FANtv-nl-logo-mobile

Isoleren van spouwmuren

Er staan in Nederland nog steeds veel huizen waarbij de muren nog niet geisoleerd zijn. Een groot deel van de warmte uit huis verdwijnt bij deze huizen door de muren naar buiten.

Door het isoleren van spouwmuren kun je stookkosten enorm terugdringen en kun je er voor zorgen dat je er binnen veel aangenamer warmpjes bij kunt zitten.

Vooral de besparing op de energierekening is enorm. Er wordt wel gezegd dat het isoleren van spouwmuren een hoger rendement geeft dan een goede spaarrekeing. Niet zo vreemd als je bedenkt dat een derde deel van de energie via niet geisoleerde muren verloren gaat.

spouwmuurisolatie

Ook in de zomer kan spouwmuurisolatie heel aangenaam werken. Isolatie houdt namelijk niet alleen de warmte in de winter in huis, maar zorgt er in de zomer juist voor dat de warmte buiten blijft. Zo blijft het dan heerlijk koel in huis. Ook heb je met isolatie minder problemen door vocht en tocht in huis.

Door een subsidie van de overheid is spouwmuurisolatie een voordelige vorm van gevelisolatie. Isoleren van de spouwmuur valt namelijk in het lage BTW tarief van 6%. Dat scheelt flink in de kosten. Inclusief BTW komt de spouwmuurisolatie daarbij voor een gemiddelde tussenwoning op een prijs van zo'n 800 euro. Dat betekent dat je de isolatie na iets meer dan 3 jaar al terugverdiend hebt. Daarna is alle besparing pure winst.

Wat kost spouwmuurisolatie?
Als je wilt weten wat spouwmuurisolatie kost kun je vrijblijvend vijf offertes aanvragen via Solvari. Vijf bedrijven uit de buurt geven je dan per mail een prijsopgave.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?
Sinds 1960 is een open ruimte (een spouw) tussen de binnenmuur en de buitenmuur verplicht. Deze spouw is goed om het vocht buiten te houden maar er gaat verschrikkelijk veel energie verloren door deze spouw. Daarom begon men vanaf de zeventiger jaren de muren te isoleren.

Als een spouwmuur achteraf geisoleerd wordt, dan worden er kleine gaatjes in de voegen geboord. Via deze gaatjes wordt er isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Dit isolatiemateriaal heeft de vorm van korrels, vezels of schuim. Na het spuiten worden de gaatjes weer gedicht. Dit klusje wordt door een professioneel bedrijf in een dag uitgevoerd.

 

Tags: isolatie, energie, besparen, muren