FANtv-nl-logo-mobile

De vele voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie is even een investering, maar daarna geeft het alleen maar voordelen.

Zo bespaar je ieder jaar weer honderden euro´s op je energierekening (waardoor de kosten snel terugverdiend zijn), het voorkomt vochtproblemen en vloerisolatie is door het lagere energieverbruik goed voor het milieu.

Bovendien zijn de kosten momenteel extra laag. Dit komt doordat de BTW op de arbeidskosten tijdelijk maar 6% bedraagt.

vloerisolatie

Het aanbrengen van vloerisolatie is een klus die normaal in één dag wordt geklaard zonder dat je er in huis rommel van hebt. Door offertes van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken, krijgt je een goed beeld van de mogelijkheden, kosten en besparing in jouw persoonlijke situatie. Hier kun je in één keer gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen.

De kosten kunnen namelijk per situatie verschillen omdat er mogelijk sprake is van lokale subsidies. Daardoor verschilt de terugverdientijd ook. Deze ligt vaak op vijf a zes jaar. Daarna is de besparen via gemiddeld 3 euro per vierkante meter pure winst. Voor de rest van je leven, want vloerisolatie hoeft niet meer vervangen te worden.

Kruipruimte isolatie
Het isoleren van de kruipruimte is de meest voorkomende manier van vloerisolatie. Bij deze vorm van isolatie wordt aan de onderkant van de vloer isolatiemateriaal aangebracht. Kruipruimte isolatie levert de grootste besparing op van alle vormen van vloerisolatie maar de kosten zijn hoger waardoor de terugverdientijd met ongeveer acht jaar aan de hoge kant is.

Bodem isolatie
Bij bodem isolatie is het precies andersom. Hier zijn de kosten laag maar is de besparing iets minder. Bij bodemisolatie wordt de kruipruimte volledig volgespoten met isolatiemateriaal. De kruipruimte is dan dus niet meer toegankelijk.

Opgehoogde vloer
Niet ieder huis beschikt over een kruipruimte, of deze is niet goed toegankelijk. Een alternatief is dan om een nieuwe vloer bovenop de bestaande vloer te plaatsen. Dit is dus een heel wat grotere klus dan de andere vormen van vloer isolatie.

Nieuwe vloer
Dat geldt ook voor een ander alternatief, het vervangen van de vloer door een betonnen vloer waarin het isolatiemateriaal al is opgenomen.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en je ontvangt alle informatie van verschillende leveranciers. Inclusief prijzen en mogelijkheden.

Tags: isolatie