FANtv-nl-logo-mobile

Maak zelf een kinderlamp

Wat je allemaal met lijm kunt doen demonstreert Pattex op hun website met inspiratie-tips. Hierop staan moeilijke en makkelijke klussen. Één van de eenvoudige klussen is het maken van een leuke Calimero kinderlamp van twee identieke sla-kommen.

pattex-lijmen

Die sla-kommen zal je dus wel moeten kopen want er zullen maar weinig mensen zijn die twee gelijke sla-kommen hebben liggen. Het aanschaffen van de kommen is echter geen grote uitgave voor een leuke originele kinderlamp die je ook nog eens zelfs hebt gemaakt.

Andere onderdelen die je voor deze zelfgemaakte kinderlamp nodig hebt zijn kleine hoekprofielen, een elektrisch lampje, een moer, een schroef, een vleugelmoer, een metalen plaatje om de fitting op te bevestigen en natuurlijk een tube Pattex lijm. In dit geval Pattex 100%

calimero-kinderlamp

Het stappenplan van Pattex is als volgt:

1. Boor een gat in de onderkant van de twee slakommen.
2. Lijm de metalen plaat aan de onderkant vast.
3. Markeer de positie van de hoekprofielen op de slakommen.
4. Bevestig de hoekprofielen met lijm op de gemarkeerde plek. Druk ze 10 seconden vast.
5. Monteer de elektrische verlichting door de draden door het gat en de metalen plaat te steken.
6. Schroef de fitting met een peertje op de metalen plaat.
7. Steek een schroef met moer in de gaten van de hoekprofielen. Schroef de vleugelmoer vast, zodat het geheel blijft ‘zweven’.

En klaar is je kinderlamp! Natuurlijk kun je er zelf nog aanpassingen op aanbrengen zodat je een echt unieke zelfgemaakte lamp hebt.

Kijk voor nog veel meer leuke klustips van Pattex bij hun inspiratietips.

Tags: lampen

© FANtv.nl