FANtv-nl-logo-mobile

Waarom tapijt?

Tapijt is de meest gebruikte vloerbedekking in Nederland. Dat komt met name doordat het bijna overal toepasbaar is.

De vele voordelen en gunstige eigenschappen in combinatie met de enorme keus in kleur en kwaliteit zorgen ervoor dat er voor iedereen een tapijt te verkrijgen is dat voldoet aan zijn of haar wensen. Je komt tapijt overal tegen; in huis, op kantoor, in de winkel of op school in de vorm van kamerbreed tapijt, karpetten, lopers of tapijttegels. Tapijt heeft nog meer voordelen. We zetten de belangrijkste even voor je op een rij:

vloerbedekking

Energiebesparend 
Tapijt isoleert warmte. De stilstaande lucht wordt als het ware vastgehouden tussen de pooldraden. Hoe langer de polen, hoe meer warmte er wordt bespaard. Hierdoor kun je de thermosstaat enkele graden lager zetten en bespaar je op deze manier gemiddeld 4 tot 5% energie per jaar.

Let wel: in combinatie met vloerverwarming kan de hoge isolatiewaarde van sommige soorten juist het tegenovergestelde effect hebben.

Online Vloerkleden Bestellen!

Geluiddempend
Luidruchtige buren zijn een grote ergernis (top 3 geluidshinder). Tapijt is geluiddempend en dagelijkse geluiden zoals praten, de tv en het klikken van hakken worden hierdoor een stuk minder. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te beter het effect van geluidsisolatie. Daarnaast klinkt het geluid van bijvoorbeeld je home cinema installatie nog mooier.

Veilig
Tapijt is stroef. De kans dat je uitglijdt, is een stuk kleiner dan wanneer je een gladde vloer in je huis hebt. Ook voor kleine kinderen die net beginnen met lopen, is een val op een zachte ondergrond een stuk aangenamer. Ouderen die gebruik maken van een loopstok of rek kunnen het beste een kortpolig tapijt nemen, zo blijven ze nergens achterhaken. Denk ook eens aan tapijt op de trap, niet alleen is dat veiliger maar je buren zullen je er dankbaar voor zijn.

Vlekkenwerend
Het grootste argument om geen tapijt te nemen, is dat er snel vlekken ontstaan. De meeste tapijten krijgen tegenwoordig in de fabriek al een vuil en vlekkenwerende behandeling. Hierdoor hechten vuildeeltjes zich minder snel in tapijt. Daarnaast zijn nieuwe soorten garen door en door gekleurd. Vloerbedekking is bestemd tegen agressieve oplosmiddelen die je gebruikt om de meest hardnekkige vlekken te verwijderen. En 90% van de vlekken kun je gewoon verwijderen met water.

tapijtenstore.nl

Vele soorten en designs
Tapijt is verkrijgbaar in vele structuren. Ook ontbreekt het niet aan kleuren en motieven.

Comfortabel 
Tapijt voelt behaaglijk aan en je kunt er lekker met je blote voeten over lopen of een spelletje spelen op de grond.

Vloerkleden
Wil je niet je hele vloer stofferen, maar bijvoorbeeld alleen het deel bij de eettafel of zithoek? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van vloerkleden.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl