FANtv-nl-logo-mobile

De dakgoot

De meeste mensen staan er niet bij stil, maar ook een dakgoot heeft onderhoud nodig. En wat als hij vervangen moet worden?

Onderhoud
Een dakgoot heeft onderhoud nodig. Minimaal twee keer per jaar moet je aandacht aan de goot besteden. Ten eerste na de herst, om de bladeren te verwijderen die eventueel in de goot zijn gewaaid. Laat je deze bladeren zitten, dan kan de dakgoot verstopt raken.

De tweede check kan het beste voor de zomer plaatsvinden. Dan controleer je de dakgoot op gebreken. Je kunt dan gaten en scheuren aantreffen. Kleine beschadigingen kun je zelf wel repareren, maar bij grote gaten en scheuren moet je de goot misschien wel vervangen.

 

 

Een nieuwe dakgoot
Je kunt dan kiezen voor een geheel kunststof dakgoot. Door de vorm kan deze zichzelf schoon spoelen waardoor hij minder vaak schoongemaakt moet worden, en meteen heb je een mooi boeiboord. Een ander voordeel van een kunststof goot is dat je deze niet hoeft te schilderen maar hij wel een bij het huis passende kleur kan hebben. Mocht de kleur je later toch niet bevallen, dan kun je een kunststof dakgoot wel weer overschilderen.

Maar daarmee zijn alle voordelen nog niet genoemd. Een kunststof goot hoef je bijvoorbeeld ook niet vast te schroeven met gootbeugels. De goot kan helemaal op lengte, dus in één stuk, geplaatst worden en kan direct op een multiplex-plaat worden vastgeschroefd.

Vergelijkbare artikelen