FANtv-nl-logo-mobile

Zonnepanelen, een goede investering

Met zonnepanelen op je dak ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar je bespaart er ook enorm veel kosten mee. In 6 a 10 jaar heb je de kosten van de zonnepanelen terugverdiend, daarna kan het grote verdienen gaan beginnen.

zonnepanelen

De besparing op je elektriciteitsrekening kan oplopen tot wel 100%, dat scheelt natuurlijk enorm in de vaste lasten. Het aanschaffen van de zonnepanelen is natuurlijk wel even een investering, maar die is minder groot dan de meeste mensen denken, Bovendien kun je subsidie krijgen (tot 650 euro) en is het plaatsen van zonnepanelen dit jaar minder duur door het verlaagde BTW-tarief van 6%.

Wil je weten wat zonnepanelen kosten, dan kun je geheel gratis en vrijblijvend vijf offertes aanvragen bij installateurs in je omgeving. Op die manier kun je makkelijk uitvinden of het plaatsen van zonnepanelen voor jou betaalbaar en interessant is.

Een gemiddeld huishouden is voor de installatie van zonnepanelen zo'n 5.000 euro kwijt. Dat lijkt veel, maar door de hoge besparingen opm energiekosten is dat bedrag in 6 a 10 jaar terug te verdienen. Na die periode zijn de zonnepanelen en de bijbehorende apparatuur in feite gratis geworden. Daarna is iedere besparing pure winst, en die besparing kan hoog oplopen. Zonnepanelen gaan gemiddeld namelijk zo'n 30 jaar mee.

Vergelijkbare artikelen