FANtv-nl-logo-mobile

Een bioscoop in je eigen huis

Steeds meer mensen richten een leegstaande kelder of zolderkamer in voor een specifiek doel. Een aparte ruimte in je woning als tv/loungeruimte met een knipoog naar de bioscoop.....wie wil dat nou niet?Voor het optimale bioscoopgevoel hebben we de vloer verhoogd en schuin af laten lopen, zodat ook mensen op de achterste rij optimaal kunnen genieten. Langs de randen is een aluminium profiel geplaatst met een ambergele LED-strip. Op het schuine gedeelte staan zes comfortabele oude franse bioscoopstoelen, bekleed met een warme cognackleurige stof.


De wanden zijn met een metal-stud-systeem en gipsplaten glad en strak afgewerkt. Verder is gekozen voor een flexibel plafond met weggewerkt geluidsabsorberend materiaal in een hoogglans-afwerking. Daardoor komt de nachtblauwe kleur extra luxe over. De ingebouwde sterrenhemel geeft een heerlijk dromerig gevoel.


Een verplaatsbare scheidingswand / kast verbergt alle bedrading en zorgt voor een stabiele wand, waarop je een flatscreen-tv of oprolbaar scherm kan plaatsen.Zowel de vloeren als de loungebank zijn afgewerkt met een heerlijk comfortabel hoogpolig tapijt in blauw en cognac. Aan de achterzijde loopt het tapijt door op de wand. Dit geeft een bijzonder verruimend effect en komt ook de akoestiek ten goede.


Om het bioscoopgevoel extra te benadrukken, is voor de scheidingskast een gordijn opgehangen. Deze transparante stof is tweekleurig; blauwcognac maar oogt door de weeftechniek bruin-aubergine. Vandaar dan ook dat de wanden in de zelfde warme kleur zijn geschilderd. Als decoratie zijn op de wand MDF-panelen op afstandsteunen gemonteerd met daarachter een simpele flexibele lichtslang. Aan de andere zijde is een billboard geplaatst om bijvoorbeeld filmposters op te hangen.
De entreedeur is een eenvoudige standaard deur die met polyether is beplakt en met kunstleer bekleed. Voor een extra decoratiefeffect zijn er grote moeren in gedraaid met een kunststof afdekdopje zodat het een echte oude gecapitonneerde deur lijkt. Als deurgreep dient een oud filmblik.


Al met al een heerlijke ruimte om je terug te trekken met familie of vrienden en kun je gewoon thuis een avondje uit!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl