FANtv-nl-logo-mobile

Zwart = groot(s)

Een kleine ruimte hoef je niet altijd aan te kleden met lichte kleuren om een gevoel van ruimte te scheppen. Je kunt ook een groots effect creëren met donkere kleuren.

Je moet dan wel op een aantal punten letten. In de werkkamer die we gemaakt hebben, is een donker behang gekomen, met een groots barok bloemenpatroon in zwart, passend bij de poten van het bureau dat Dennis in de werkplaats gemaakt heeft. De metaalkleur die de achtergrond vormt voor de bloemen heeft een glans in zich, net als het behang hier recht tegenover, dat goud is. Ook dit behang heeft een sterk glanseffect. Deze glans reflecteert het licht, waardoor de ruimte groter oogt en aanvoelt. De restanten van het behang zijn gebruikt om houten kistjes mee te beplakken. Hierin kun je spulletjes doen die je graag makkelijk en dicht bij de hand wilt hebben.

 

 

Het werkblad van het bureau dat midden in de kamer geplaatst is, is beplakt met (nep) bladgoud. Hierboven zijn keukenkastjes vrij in de kamer gehangen, met daaronder spotjes die het werkblad laten glanzen zoals alleen goud kan glanzen. De keukenkastjes zijn geverfd in een hoogglans zwart, passend bij het zwart dat in het behang zit en bij de zwarte poten van het bureau. Ook hier werkt de glans optisch vergrotend. Het Chinese kastje dat tegen het gouden behang geplaatst is, voldoet ook weer aan deze eisen.

De wand recht tegenover het raam is zwart geverfd. Hier is niet gekozen voor een glanseffect, omdat dit raam recht tegenover het raam zit en op deze manier al veel licht vangt. Bovendien is de wand hier gebruikt als basis voor een muurschildering en het schildert makkelijker op een matte ondergrond.

Als een spiegeling van deze geschilderde wand is gekozen voor een matzwarte raambekleding, in de vorm van een rolgordijn, met een schoolbordfunctie en een magneetfunctie. Leuk voor kinderen en handig voor boodschappen!

Om de kamer te completeren is voor de vloer gekozen voor een wengé-laminaat. Een vrij donkere kleur laminaat, maar in deze versie zitten ook wat lichtere tinten, wat de vloer een warmere uitstraling geeft. En in deze kamer vormt het een prachtige 'lijm' tussen de gebruikte hoofdkleuren zwart en goud.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl