FANtv-nl-logo-mobile

Hal - Spectaculair rood zwart

De hal is een ruimte waar weinig mee wordt gedaan. Kapstok, spiegel of schoenenkastje staan vaak als enige in de meestal smalle ruimte. Maar het kan ook anders!De hal is een ondergeschoven kindje, terwijl het toch de entree van je woning is. Kortom, het visitekaartje dus daar mag best wel wat aandacht aan besteed worden. De klussers gaan twee spectaculaire visitekaartjes maken. Met verf, behang, tapijt en asseccoires worden in een straat twee hallen aangepakt.


  


Het plan
De woonkamer van deze bewoners bevat veel zwart en roze en oranje als accentkleur, modern met een vleugje retro. De kleuren roze en oranje willen ze graag vervangen door rood. Deze kleur en het zwart worden doorgetrokken in de aankleding van de hal en de trap, gecombineerd met een retrobehang.


De trap
Om de drie treden zitten spotjes in de trap. Deze spotjes schijnen omhoog. Hiervoor is gebruik gemaakt van LED-verlichting. Dit omdat gewone spotjes, oftwel halogeenspotjes, te fel zijn. Om de spotjes te plaatsen moesten er eerst gaten in de trap gemaakt worden. Door aan de voorkant het punt waar de gaten moeten komen, af te tekenen weet je precies waar je moet boren.


Het gat is geboord met een gatzaag. Het is een ronde zaag die je op de boormachine kan zetten. Als de gaten gemaakt zijn, worden de spotjes er los ingezet. Er moet natuurlijk ook stroom naartoe. De lampjes komen in de trapkast uit. In de trapkast zit een lasdoos met elektradraden en vanaf die lasdoos kunnen de draden getrokken worden naar de lampjes. Nadat het tapijt is gelegd worden ze vastgemaakt


De trap is bekleed met tapijt. De traptreden zijn zwart en de stootborden rood met daarin een patroon dat terugkomt in het behang. Deze print is in zijn geheel te zien als je de trap van de voorkant bekijkt. Bij de entree ligt een rode schoonloopmat. De trapleuning is zwart geschilderd.Wandlampjes
Naast de inbouwspots moeten drie wandlampjes, in de vorm van hertjes, aan de muur worden bevestigd. Hiervoor werden extra elektrapunten aangelegd. Vergeet niet eerst de stroom er af te halen. Er worden drie sleuven gemaakt. Met een leidingdetector voorkom je dat je bestaande leidingen beschadigd. Daarna alleen nog even open hakken om de exacte plaats van de leiding te bepalen.De leidingen worden aangebracht met een spijker voordat de sleuven weer dichtgemaakt worden. Het vullen van de sleuf gebeurt met een granulaatvuller. Dit vulmiddel is geschikt voor het vullen van gaten en scheuren tot circa twee cm diep in wanden en plafonds.De lange muur is behangen met een smartpaper behang. Om de radiator is een ombouw gemaakt met twee laatjes in de kleur rood. En de radiator is zwart gespoten. Voor de kapstok zit gedeeltelijk een halve boom gemaakt van hout, beplakt met spiegels. Hier achter zit de kapstok. De kapstok en het schoenenrek zijn van steigerbuizen. Het eindresultaat is een spectaculair visitekaartje in het rood en zwart!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl