FANtv-nl-logo-mobile

Hal - IJsblauw met barok

De hal is een ruimte waar weinig mee wordt gedaan. Kapstok, spiegel of schoenenkastje staan vaak als enige in de meestal smalle ruimte. Maar het kan ook anders!

De hal is een ondergeschoven kindje, terwijl het toch de entree van je woning is. Kortom, het visitekaartje dus daar mag best wel wat aandacht aan besteed worden. De klussers gaan twee spectaculaire visitekaartjes maken. Met verf, behang, tapijt en asseccoires worden in een straat twee hallen aangepakt.

   

Het plan
De woonkamer bevat veel barokke elementen en als accentkleur ijsblauw. Deze kleur en het barok worden doorgetrokken in de aankleding van de hal en de trap. Dit staat mooi bij het antraciet van de leistenen vloer in de hal.

De trap
De bewoners vinden een loper op de trap erg mooi. In het midden van een trap ligt een loper in het grijs met een motief. De zijkanten zijn ijsblauw. Bij de voordeur ligt een grijze schoonloopmat van kokos. Deze past mooi bij de leistenen vloer.

 

 

IJsblauwe wand
De lange wand heeft een ijsblauw kleurtje gekregen. Voor het aanbrengen van de muurverf is een vachtroller gebruikt. Hiermee kan je een volle, dikke laag aanbrengen waardoor de muur beter dekt en minder aanzetten geeft. Met een roller kan je moeilijk in de hoeken, gebruik daarvoor een kwast. Haal deze voor je begint eerst over een schuurpapiertje, op deze manier haal je de loszittende haren eruit.
 


Barokornament
In de hal is een barokornament geplaatst. Dit past mooi bij de barokke elementen die bijvoorbeeld terugkomen in het behang en de trapbekleding, maar ook in de woonkamer van de bewoners. Het ornament is een stukje van de muur geplaatst om de verlichting er achter te plaatsen. Dit geeft een bijzonder effect. Het ornament is gemaakt van MDF.De vrij zware barokke wandlamp is bevestigd met een twee componenten injectiemortel. Met behulp van een gewone kitspuit worden de twee componenten gemengd in de tuit. Nu is het alleen nog een kwestie van de boorgaten vullen en het draadeind aanbrengen voor een muurvaste verankering.

 
De garderobenis is behangen met patroon, waarin het ijsblauw en het barok terugkomt. Bob heeft in de werkplaats een opbergruimte gemaakt voor schoenen. Dat is gecombineerd met het RVS garderoberek dat de bewoners al hadden hangen. Boven de hanger zit een plank met behang. De hal is afgemaakt met een sidetable en een spiegel. Naast de voordeur zit een glazen ruit, die is met matterend plastic afgeplakt waaruit hun naam gesneden is. Het resultaat is een ijsblauw visitekaartje met barok!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl