FANtv-nl-logo-mobile

Stucwerk maakt je gevels mooi

Wil je je buitengevels eens een heel ander uiterlijk geven, dan is stucwerk dé manier. Fris, robuust, kleurig, strak, netjes; een gepleisterde gevel heeft een heel andere uitstraling dan baksteen.

 

Stucwerk is ook perfect om bijvoorbeeld scheuren in de gevel mee weg te werken. Ze moeten natuurlijk wel eerst worden gerepareerd voor er overheen wordt gestukadoord. Ook kleurverschillen in de baksteengevel kun je prima aanpakken met stucwerk. Van die lelijke plekken die je krijgt door het verplaatsen van een raam of een deur zie je niets meer. En mooi blijft mooi want gepleisterde gevels zijn eenvoudiger te reinigen dan baksteen.

Stucwerk is uitstekend te combineren met een gevelisolatiesysteem. Op de gevel worden dan isolatieplaten geplakt. Daarop komt een wapeningslaag om de boel te beschermen tegen beschadigingen. En vervolgens wordt het systeem keurig netjes gestukadoord met een buitenpleister. Dan ziet je huis er niet alleen beter uit, je hoeft ook nog eens minder te stoken. Goed voor de portemonnee én voor het milieu.

Maar met of zonder isolatie, het stukadoren van je gevel is zeker geen doe-het-zelf klus. Daar heb je de vakman voor nodig. Die weet hoe het moet, en hij doet het goed. En je kunt garantie op zijn werk krijgen.

Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl