FANtv-nl-logo-mobile

Een sterke scheidingswand

Wil jij ook je zolder ombouwen tot woon- of slaapkamer? Dan is een scheidingswand van gips met een stalen frame een goede optie.

Zo'n scheidingswand is niet alleen brandveilig, maar ook nog eens erg sterk.

Om een zolderkamer echt op een zolderkamer te laten lijken is een scheidingswand bijna een vereiste. Plaats je geen wand, dan blijft het trapgat continu in beeld en heb je niet het idee dat je in een aparte kamer slaapt. De  scheidingswand heeft ook nog eens een goede geluidsisolatie, zodat je nog minder last hebt van de geluiden van beneden.

Snel en sterk
De Rigips scheidingswanden worden niet zoals veel andere wanden opgebouwd met gipsblokken. Een stalen frame zorgt ervoor dat de wand niet alleen snel te maken is, maar geeft de wand ook extra stevigheid.

 

Als het frame geplaatst is kun je de wand opbouwen met gipsplaten. Hierdoor blijft het gewicht laag en is het mogelijk om de wand op elke ondergrond te plaatsen. Omdat de platen gemakkelijk op maat te snijden zijn, gaat opbouwen snel en zonder rotzooi. Zo hoeft de wand niet te drogen. Het is zelfs mogelijk om stopcontacten en leidingen te verwerken in de wand. Nu heb je nooit meer last van rondslingerende kabels.

Denk je dat zo'n scheidingswandje niet erg sterk is? Dan heb je het mis. Met de metalen plaatpluggen is het mogelijk om tot 25 kilo per plug op te hangen. Een boekenplank is dan ook geen enkel probleem.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl