FANtv-nl-logo-mobile

Parket buiten en PVC binnen?

Welke vloer je kiest hangt van verschillende dingen af. Wil je een vloer die mooi, gemakkelijk schoon te maken en geluidsdempend is? Dan is pvc wat voor jou! Of wil je liever parket buiten?Binnen PVC
In plaats van laminaat, kun je ook kiezen voor pvc. Waarschijnlijk denk je dan meteen aan koude voeten, maar daar oef je met zo'n vloer geen last van te hebben. Dit komt doordat de pvc-vloer een onderlaag van kurk heeft. Het grote voordeel van kurk is dat het niet alleen lekker warm is aan je voeten, maar het is ook nog eens geluidsdempend.


Onderhoud
Door het kliksysteem heb je de pvc-vloer in een mum van tijd in de kamer liggen. Het onderhoud valt ook erg mee. Even stofzuigen en licht vochtig dweilen en klaar is kees. Verder is de vloer hittebestendig, milieuvriendelijk en heeft het een hoge krasvastheid. Ook zal de vloer niet snel verkleuren en is het bestand tegen chemicaliën.Tuinparket
Pvc binnen, parket buiten. Dat kan toch niet, zul je denken. Maar het kan dus wel! Je kunt de geïmpregneerde houten tegels simpel vastklikken zodat de tegels niet verschuiven en is het gemakkelijk aan je eigen wensen aan te passen.


Water en tuinparket
Je ziet vaak dat water en hout niet erg goed samengaan. Als je water op je parket laat vallen ontstaan er al snel lelijke plekken. Maar omdat dit hout erg hard en behandeld is met speciale hortusolie zal dit niet snel gebeuren. Ook zie je op vlonders vaak algen op het hout groeien, waardoor het erg glad wordt. Het tuinparket heeft hier geen last van. Dat komt omdat het hout heel hard is en een heel dichte structuur heeft. Hierdoor kan het hout ook niet splinteren, dus kun je er gerust met blote voeten overheen lopen.
Antisliplaag
Daarom is de houten vloer ook zonder meer geschikt om te leggen bij een jacuzzi of zwembad. De tegels in ipe zorgen er zelfs voor dat er een natuurlijke antisliplaag ontstaat wanneer de tegels nat zijn. Naast ipe kun je de tegels ook krijgen in massuranduba en teak. Hortus houten vloertegels zijn verkrijgbaar in 30x30 cm en 30x60 cm.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl