FANtv-nl-logo-mobile

Kleine veranderingen, groots effect

De bewoners vinden de keuken zoals die nu is maar saai, hij kan wel wat kleur gebruiken. Ook willen ze graag dat deze wat meer betrokken wordt bij de woonkamer.Hierdoor hoeft degene die aan het koken is, zich niet af te zonderen in de keuken. De ander kan er gezellig bij zijn. Door de samenvoeging van keuken en woonkamer moet het een stuk gezelliger worden in huis.


  


Plannen
De kleine keuken oogt gedateerd en kleurloos. De huidige opstelling benadrukt de compactheid van de keuken met name doordat de boven keukenkastjes (te) laag hangen. De kleur van de kastjes is vaal en ogen door de vloer geler dan ze daadwerkelijk zijn. Op het aanrecht staan naast een mini-oven, veel kruiden, potjes en flessen. De koelkast staat achter de bank in de woonkamer. Aan de rechterkant van de koelkast staat een laag dressoirkastje met wijnen. De achterwand van de keuken is betegeld met witte tegels. Aan de linkerkant van het fornuis is de betegeling doorgetrokken. Het gascomfort staat op de vaatwasser.


  


Uitwerking
In het kader van kleine veranderingen, groots effect… wordt er gekozen om de bovenkastjes tegen de achterwand hoger te hangen. Dit komt de ruimtelijkheid ten goede omdat de ruimte tussen het plafond en het aanrecht evenwichtiger verdeeld is. Het rechterbovenkastje vervalt. Tussen het aanrecht en de bovenkastjes wordt een spectaculaire afbeelding van Pimp Your Kitchen aangebracht.


De lange wand en kast aan de linker zijde krijgt een groene kleur (Flexa H25060) die terugkomt in de afbeelding van Pimp Your Kitchen. De plinten van de keuken en het frontje van de vaatwasser worden beplakt met decostaal. De kastdeurtjes beschilderd met een alkyd-verf. De handgreepjes worden vervangen door strakker vormgegeven rvs handgreepjes. Het aanrechtblad wordt vervangen door een donker HPL-toplaminaat blad die doorloopt van wand tot wand zodat het gascomfort op het aanrechtblad komt te staan.Boven de afbeelding komt gecentreerd met de wasbak een doorkijkje in verhouding tot de rest van keuken. De kast krijgt dezelfde kleur als de achterwand. In de kast worden de koelkast, combi-magnetron, bergruimte en bergruimte voor de wijn geïntegreerd. Het open gedeelte van de kast inclusief het gedeelte voor de wijn wordt zilver geschilderd. Om het af te maken worden er onder de bovenkastjes worden twee spots geplaatst.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl