FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe inbouwmethode voor binnenwanden

Xella heeft een nieuwe inbouwmethode voor binnenwanden ontwikkeld. Het gaat om een methode waar polyethyleen schuimband wordt gebruikt om kruip tegen te gaan in plaats van het reguliere pur-schuim.


Het schuimband heeft voordelen op het gebied van duurzaamheid, verwerkingsgemak, arbeidsvriendelijkheid en geluidsisolatie.


Ytong separatiepanelen, maar ook binnenwanden van andere producenten, kunnen sinds kort worden voorzien van Xellastic foam. Dit is een innovatieve oplossing van wit gelamineerd polyethyleen schuimband, waarmee je snel een perfect passende plafondaansluiting realiseert. Rubberen blokjes en montageschuim zijn niet meer nodig, en ook het vullen van de voegen behoort tot het verleden. Xellastic foam laat zich eenvoudig met nagels op het paneel bevestigen. Aan de plafondzijde zit een grijze antisliplaag, waardoor de strook tijdens het plaatsen niet kan wegschuiven. Ook is de schuimband voorzien van standaard uitsparingen voor elektraleidingen en veerankers. Wanneer de panelen geplaatst zijn, worden de schuimstroken bij het opwiggen samengedrukt. De veerkracht is afdoende om verdere doorbuiging van de vloeren op te vangen.Minder arbeidsuren, beter voor het milieu
Dankzij Xellastic foam kunnen er een hoop arbeidsuren worden bespaard. Er hoeft geen montageschuim te worden aangebracht en daarom ook geen restanten te worden afgesneden. Bovendien is ook het vullen van de plafondvoegen is niet meer nodig.


Maar ook voor het milieu levert Xellastic foam een besparing op. Polyethyleen is een milieuvriendelijker materiaal dan montageschuim én er blijft geen afval over na de installatie. Een extra duurzaamheidseffect is dat bij het slopen van de wanden het schuimband eenvoudig gescheiden kan worden van de panelen. Tot slot draagt polyethyleen ook bij aan een beter binnenmilieu omdat het een betere akoestische ontkoppeling levert dan standaard montageschuim.


De voordelen:
• Eenvoudige en snellere verwerking
• Direct behangklaar
• Uitsparingen voor leidingen en veerankers
• Voegen vullen en montageschuim afsnijden niet meer nodig
• Duurzame bouwmethode

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl