FANtv-nl-logo-mobile

Veel extra ruimte met een dakkapel

Vaak groeien gezinnen in de loop der jaren uit hun huis. Er zijn meer slaapkamers nodig, grotere slaapkamers, een werkkamer of gewoon meer opslagruimte. Je huis verkopen en verhuizen is tegenwoordig echter nauwelijks nog een optie.

Een relatief goedkope manier om effectieve ruimte aan een huis toe te voegen is door het plaatsen van een dakkapel. Het plaatsen van een dakkapel is veel minder duur dan de meeste mensen denken. Voor zo'n 4.000 euro heb je al een kapel op je dak staan. Vergelijk dat maar eens met de prijs van een uitbouw!

dakkapel-voordelen

Bovendien kunnen dakkapellen tegenwoordig meestal zonder vergunning worden geplaatst. Alleen voor plaatsing aan de voorzijde van het huis is een bouwvergunning nodig.

Een dakkapel levert verbazend veel extra ruimte op. Vooral als je nagaat dat de oppervlakte van het huis niet eens toeneemt. Met een dakkapel gebruik je alleen de ruimte die anders door een schuin dak vrijwel waardeloos is. Door een dakkapel te plaatsen krijg je een prima slaapkamer op een zolder die daarvoor eigenlijk alleen als opslagruimte te gebruiken was. Met twee dakkapellen maak je van een zolder een volwaardige verdieping waarop meerdere slaapkamers gecreëerd kunnen worden.

Naast effectieve (loop)ruimte brengt een dakkapel ook veel meer licht in een kamer. Veel meer dan een dakraam. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld een werkkamer, of een hobbykamer waarbij veel licht gewenst is.

En een bijzonder leuke bijkomstigheid is dat door het plaatsen van een dakkapel de waarde van je huis toeneemt. Door de relatief lage kosten van een dakkapel is deze waardevermeerdering vaak zelfs hoger dan je investering. Dat is nog eens voordelig verbouwen! Wil je weten wat een dakkapel voor je huis kost? Vraag dan via Solvari gratis en vrijblijvend offertes op bij meerdere bedrijven.

Tags: slaapkamer, dakkapel, zolder