FANtv-nl-logo-mobile

Dieselmotoren in aantocht

Een Amerikaanse soldaat gekleed in camouflagekleding crosst op een motor over steile hellingen op een testparcours over zijn marinebasis. Dit is niet zomaar een motor! Deze motor rijdt namelijk op diesel.Hayes Diversified is een Amerikaans bedrijf dat dieselmotoren ontwikkelt. Het bedrijf heeft 52,2 miljoen dollar van de Amerikaanse regering ontvangen om motoren te ontwikkelen die op diesel rijden.


Het Amerikaanse leger wil dat alle legervoertuigen op één soort brandstof rijden. Zo hoeft er maar één grote brandstofopslag te komen, waar alle voertuigen kunnen tanken. De tank van de motorfiets is echter zo afgesteld dat er ook kerosine in zou kunnen of een andere brandstof.


De fietsen zijn muisstil en kunnen tevens voorzien worden van infrarode verlichting. Dit is de eerste dieselmotor die in productie gaat. Het chassis dat hiervoor gebruikt wordt, is afkomstig van een Kawasaki KLR 650.


De motoren zijn voorzien van elektrische starter en het hart van de motor wordt watergekoeld. Er kan een snelheid van ongeveer 137 kilometer behaald worden.
De motorfiets kan 400 kilometer rijden op een tank met een inhoud van 16 liter. Dit is zeker niet zomaar een crossmotor, maar eentje die alle mogelijk obstakels kan overwinnen.


www.f1engineering.comVergelijkbare artikelen