FANtv-nl-logo-mobile

Wederom punten voor Jurgen van den Goorbergh

Jurgen van den Goorbergh kwam tijdens het Pinksterweekend wederom in actie tijdens de MotoGP-klasse. Na slechts drie uurtjes voorbereidingstijd en onder wisselende weersomstandigheden behaalde hij een verdienstelijke 14de plek. Een knappe prestatie voor de Nederlander.


Japanner Makoto Tamada moest tijdens de eerste vrije training op vrijdag in de MotoGP-klasse toch erkennen dat de blessure aan zijn hand onvoldoende hersteld was om de GP van Le Mans te rijden. Hierdoor mocht de Nederlander Jurgen van den Goorbergh voor de tweede keer in actie komen.

Warm up
Vanwege de dichte mist begon de warm-up drie kwartier later dan gepland. Het was erg vochtig en de baan was nog half nat. 

Omdat het niet zoveel zin heeft om onder deze omstandigheden te rijden, legt Jurgen maar een aantal ronden af.

Race
De 125cc en de 250cc races werden onder nog droge omstandigheden verreden, maar een kwartier voor de MotoGP-race begon het weer te regenen. De race werd geklasseerd als 'wet race', maar het was niet meer dan een wat vochtige baan.Jurgen startte goed en lag bij doorkomst alweer vijftiende. Daarmee had hij vier plekken gewonnen. Checa en Rolfo kwamen bij de start in botsing, maar Rolfo kon gelukkig nog zijn weg vervolgen.  Rolfo liep hierdoor een achterstand met Van den Goorbergh op.


Jurgen probeerde op zijn beurt nog een aanval op zijn voorligger, Xaus, te doen maar kon zijn tempo net niet volgen. Het gat tussen de twee motorrijders werd steeds groter. Het was een eenzame race voor Jurgen. Echter, in de twaalfde ronde ging Barros onderuit, waardoor Jurgen alsnog een plaatsje opschoof naar de veertiende plek.

Dankzij de constante rondetijden van Jurgen behield hij zijn veertiende plek. Rossi won uiteindelijk het gevecht met Gibernau, gevolgd door Clin Edwards, Marco Melandri en Max Biaggi.

Vergelijkbare artikelen