FANtv-nl-logo-mobile

KTM fabriek

De motoren van KTM worden in Oostenrijk gefabriceerd. Er rollen ongeveer 350 motoren per dag van de band.


KTM produceert veel onderdelen van de motorfietsen in eigen beheer. Zoals het blok, frame, swing arm, uitlaat, spaakwielen en verschillende componenten voor het chassis. Wat het merk niet zelf produceert, probeert men zoveel mogelijk uit de regio te halen.De productie van het motorblok is een combinatie van handwerk en computer gestuurde productie. Als een motorblok in elkaar is gezet, wordt deze grondig getest op de testbank. Hier worden onder andere het aantal pk's en koppel gecontroleerd.


Nadat de motoren in elkaar zijn gezet krijgen deze een complete check-up. Als alles in orde is worden ze pas verscheept.Op de R & D afdeling van KTM worden nieuwe technieken ontwikkeld die eerst op het circuit op de fabrieksteam van KTM worden uitgeprobeerd. De onderdelen die deze test doorstaan worden in de toekomst op de productiemodellen gemonteerd.


Het aantal werknemers is de laatste jaren sterk gegroeid. In de KTM fabrieken werken rond 1700 arbeidskrachten. Van die 1700 werken er ongeveer 200 man aan de motorblokken. Zij weten per jaar ongeveer 84.000 krachtbronnen te fabriceren.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl