FANtv-nl-logo-mobile

Suzuki B-King

In Rome presenteerde Suzuki het productiemodel van de B-King. De langverwachte motor zal binnenkort in de showroom staan.De B-King is in productie, we hebben er al veel beelden van laten zien, maar dat waren uiteindelijk allemaal prototypes. De definitieve versie werd gepresenteerd in Rome en veel is er niet aan het uiterlijk veranderd, behalve dat dankzij de eisen voor typegoedkeuring er iets aan de achterkant gewijzigd is. Het achterlicht is nu namelijk naar onder geplaatst, een witte ovalen vorm op het spatbord waar tevens de knipperlichten aan zijn gemonteerd. Jammer vind ik, maar er zal ongetwijfeld snel een aftermarket “fender eliminator” voor de B-King uitkomen die dit storende element in het design weer oplost. De rest van het uiterlijk is wel behouden gebleven: de gestileerde neus, de brede schouders, het two-tone zadel en uiteraard de “geschubde” kont met de zeer aanwezige en uitlaten.
De B-King is voorzien van een 1340cc vloeistofgekoeld motorblok wat hij deelt met de nieuwe Hayabusa. Een motorblok wat in samenwerking met de Suzuki Dual Throttle Valve brandstofinjectie zorgt voor de nodige pk's en koppel.


Een belangrijk detail wat aan het pakket toegevoegd is komt in de vorm van een Drive Mode Selector. Je kunt op de B-King kiezen tussen twee rijstanden die bediend worden door knoppen op de chromen unit op de tank. Je kunt kiezen tussen twee mappings: een stand die een normale koppelband afgeeft (A) en een “B” stand waarbij het koppel lineair afgegeven wordt. Voor iedere situatie kun je dus een stand kiezen. Gewoon makkelijk met één druk op de knop, alleen als de motor stationair loopt uiteraard, je moet je aandacht wel op de weg houden. En dat is al moeilijk genoeg als je de hele tijd in die winkelruiten zit te loeren naar jezelf.

     


Het instrumentarium van de B-King is ook erg apart te noemen. Een grote klok met chromen rand waarin een aantal features opgenomen zijn: de toerenteller, temperatuurmeter, de brandstofmeter en de Drive Mode Selector stand (A of B). Rechts naast de grote teller zit een lcd scherm met de snelheidsmeter, versnellingsindicator, tripmeters, service indicatie en een klok. Links van de toerenteller vinden we de nodige waarschuwingslampjes en de bedieningsknoppen van het dashboard.


De B-King komt uit in twee kleuren: zilver/zwart en zwart

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl