FANtv-nl-logo-mobile

Kawasaki Ninja ZX-10R 2008

Voor de Ninja ZX-10R voor 2008 stond de Kawasaki-technici een uiterst communicatieve machine voor ogen.


Dat betekende dat het chassis een hoog feedbackniveau moest combineren met een grote gevoeligheid voor rijderinput - en dat alles in een voor massaproductie geschikte vorm. Geen eenvoudige opdracht!


Maar door hun ervaring met alle zware en middelzware supersportmodellen sinds de Ninja ZX-6R/6RR van 2003 en hun directe betrokkenheid bij Kawasaki's superbike-activiteiten wisten de technici de uitdaging tot een goed einde te brengen.

Verbeteringen aan het chassis hebben bijgedragen aan het betere rijgedrag, maar de grootste veranderingen hebben betrekking op de rijderfeedback - essentieel voor rijden op het hoogste niveau.


Om de prestaties van de 10R te optimaliseren is de nieuwe motor getuned voor nog hogere prestaties in het hogetoerenbereik zonder koppel in te leveren in het lage- en middelhogetoerenbereik.

Daarnaast is de gasrespons verbeterd door montage van secundaire brandstofverstuivers, de toepassing van ovale gasklephuizen en wijziging van de vorm van de inlaatpoorten. Deze veranderingen verlenen de nieuwe motor een prestatiepotentieel dat goed vergelijkbaar is met dat van Kawasaki's superbike-racemachines.

Vergelijkbare artikelen