FANtv-nl-logo-mobile

Ducati Streetfighter

De Ducati Streetfighter heeft de ziel van een Superbike en de agressieve looks van een straatvechter. Een ultieme naked bike die gestookt wordt op adrenaline!


De basisversie is beschikbaar vanaf 16.800 euro. De 'S' versie met lichtere Marchesini velgen, Öhlins voor- en achtervering, carbon onderdelen en Ducati Tracion Control is verkrijgbaar vanaf 21.000 euro.De Streetfighter is ontdaan van alle overbodige onderdelen en beschikt over de allerlaatste racetechnologieën en een stijl die op straat uitgevochten is. Met deze motor plaatst Ducati een zware naked bike onmiddelijk bovenaan de voedselketen van straatvechters. De dikke klappen uit het L-twin blok geven een vermogen van 155 pk en met 167 kg ('S' versie) is hij lichtvoetiger dan elk van zijn tegenstanders. Deze Streetfighter is klaar voor een bare-knuckle gevecht op elke straat, of het nu slingerende langweggetjes zijn of het asfalt van de stad.De Streetfighter geperfectioneerd
De Streetfighter cultuur is eind jaren 70, begin 80 ontstaan op de straten van noord Europa. De café racers hadden traditionele motoren en maakte er sport motoren van. Waar de Streetfighter juist de sport motoren als basis namen. De kappen werden verwijderd en alles was er aan gedaan om een motor te creëren met veel vermogen. Ducati heeft dit concept als basis genomen en hier de Italiaanse verfijning aan toegevoegd waardoor een Streetfighter is geboren vanuit de fabriek. De passie om de meest succesvolle Superbikes te bouwen te combineren met naked eigenschappen was een adrenaline rush die moest gebeuren.


 


Design
Meer aandacht voor details dan ooit tevoren is terug te vinden in de Streetfighter. Met het silhouet van de benzine tank en de zit, gecombineerd met de perfecte zithouding maken een begin aan het karakter van deze ultieme naked. Het nieuwe minimalistisch dashboard en de koplamp maken de voorkant simpel maar gemeen. Terwijl de boven elkaar geplaatste uitlaten de achterzijde een hoog en scherp maken. Neem de controle
De streetfighter geeft je de controle over de kracht van de motor. Het lichtgewicht aluminium, de iets andere zit als op een Superbike zorgt er voor dat je volledige controle hebt over de voorzijde.
De bediening van de knoppen is zo minimalistisch mogelijk ontworpen. De kleine behuizing, gemakkelijke te gebruiken knoppen en unieke wapen achtige bediening als een afdekking over de start knop wanneer de kill-switch is ingedrukt.Symmetrisch gemonteerde reservoirs voor de remmen en koppeling zijn zeer smal, laag, compact en voeden de radiale remmen van Brembo om de simpele bediening compleet te maken.


De 'S' versie is de ultieme rit en beschikt over Öhlins voor- en achtervering, carbon onderdelen, lichtgewicht Marchesini velgen, het Ducati Data Analyzer systeem en de Ducati Traction Control. Hij heeft dus niet alleen brute spierkracht, maar absoluut ook een goed stel hersenen.

Vergelijkbare artikelen