FANtv-nl-logo-mobile

BMW HP2 Sport Motorsport

De 'Motorsport' is een speciale versie van de BMW HP2 Sport, de krachtigste BMW boxermotor.


Met de introductie van de BMW HP2 Sport, de sportiefste, krachtigste en lichtste boxermotor die BMW ooit ontwikkelde, werd de droom van veel motorliefhebbers werkelijkheid.Deze droom krijgt een vervolg in de vorm van de gelimiteerde (400 exemplaren) BMW HP2 Sport Motorsport, een bijzondere motorfiets in de strijdkleuren van BMW Motorsport. BMW Group Nederland heeft tien stuks van de exclusieve motorfiets weten te bemachtigen.


Evenals de motoren uit het WK Superbike is de Motorsport gespoten in het Alpine White, Lupine Blue metallic en Magma Red. En ze zijn voorzien van een startnummer.Een schakelassistent zorgt er voor dat je kunt opschakelen zonder de koppeling te gebruiken. De echte racemotoren zijn ook voorzien van dit systeem. Kopers van de BMW HP2 Sport Motorsport kunnen er optioneel een vergelijkbaar terugschakelsysteem aan toe laten voegen.Verder zijn er natuurlijk volledig instelbare Öhlins voor- en achterveringen en Brembo monoblocks.


De BMW HP2 Sport Motorsport is voorzien van ABS, maar deze is uit te schakelen als je wilt proeven van de echte racekwaliteiten van de motor.Het maximaal vermogen ligt op 133 pk, waarbij 8.750 toeren per minuut worden gedraaid. Het aantal toeren is begrenst op 9.500 toeren per minuut. Het koppel bedraagt is maximaal bij 6.000 toeren per minuut (115 Nm).


De ultrasportieve motorfiets weegt 178 kilo.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl