FANtv-nl-logo-mobile

Pedrosa wint, Rossi breekt hand

Dani Pedrosa heeft de laatse race van het MotoGP-seizoen gewonnen. Door de overwinning pakte de Spanjaard de tweede plaats in het kampioenschap.


Om nog tweede in het kampioenschap te worden moest Dani Pedrosa de laatste race winnen en Valentino Rossi mocht dan geen punt halen. De goden waren de Spanjaard gunstig gezind, want hij kreeg hierbij alle hulp.


Tijdens de kwalificatie ging het al fout voor Valentino Rossi. De Italiaan kwam zwaar ten val en brak drie botje in zijn rechterhand. Dit weerhield de Italiaan er echter niet van om te starten. Met een flinke hoeveelheid pijnstillers stapte hij toch op de motorfiets en ging op jacht naar een wk-punt.

De Italiaan startte als zeventiende en klom op naar de viertiende plaats, wat genoeg was om de tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen. Maar het zat 'The Doctor' in de race ook niet mee. Zijn machine liet hem in de 18de ronde in de steek. Het is voor het eerst in tien jaar dat Rossi niet bij de eerste twee eindigt in een WK.


Pedrosa vocht ondertussen met Casey Stoner voor de overwinning. De Spanjaard was op zijn thuiscircuit de sterkste en wist Stoner en John Hopkins ruim voor te blijven. Pedrosa pakte in de vijf ronde de leiding en gaf deze niet meer uit handen.

Vergelijkbare artikelen