FANtv-nl-logo-mobile

Suzuki wint WK Superbikes in Qatar

Alstare Suzuki coureur Fonsi Nieto heeft de eerste ronde van het WK Superbikes in Qatar de tweede manche weten te winnen.


De nieuwe 2008 GSX-R1000 kwam als eerste over de streep. Met een topsnelheid van 306,3 km/h wist Fonsi Nieto zijn directe concurrenten voor te blijven.


Op het Losail circuit in Qatar heeft RES Software Hoegee Suzuki coureur Barry Veneman tijdens de eerste World Supersport race van het seizoen 2008 een keurige zesde plaats weten te behalen, terwijl teamgenoot Didier van Keymeulen tijdens zijn debuutrace voor het team ook een goede race reed en van de zevenentwintigste plaats op de startgrid als zestiende de finishlijn passeerde.

Barry Veneman: “Vanmorgen hebben we in de warm-up nog een andere voorvork getest en daar had ik een beter gevoel bij. Ik had veel vertrouwen in de race maar ik moet bekennen dat ik behoorlijke gespannen was voor de eerste ronde. Het is de eerste race van het seizoen en iedereen gaat er dan vaak direct vol in terwijl de race achttien ronden duurt. Tijdens de derde ronde wilde ik mijn voorrem iets verstellen maar raakte daarbij de dodemansknop waardoor de motor afsloeg. Hierdoor verloor ik de aansluiting met de eerste zeven rijders en kwam ik in een achtervolgende groep terecht. De rest van de race kon ik constante rondetijden realiseren die gelijk lagen aan de coureurs die streden om de vierde plaats. Al met al heb ik een heel positief gevoel aan dit eerste weekend over gehouden en kijk ik nu al uit naar de race van volgende week op het circuit van Phillip Island.”

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl