FANtv-nl-logo-mobile

Suzuki GSR Yoshimura vs Moto Morini 9 ½

De Suzuki en de Moto Morini zijn twee totaal verschillende modellen, maar het zijn beide  echte “straat” fietsen.


De GSR is een mooi modern ogende fiets, bijna futuristisch, terwijl de 9 ½ een stijlvolle ogende motor is.


Moto Morini
De Motor Morini is een echte Italiaanse nakedbike. Deze heeft een mooie inlay in de tank, het buizenframe, de dikke bevestigingen op de voorpoten en uiteraard de spaakvelgen.


De Moto Morini 9½ is de tweede 1200cc motor van de nieuwe Moto Morini generatie. Het is een hommage aan de legendarische Moto Morini 3½ en heeft de looks van een echte stuurfiets. Je kunt met dit type motor alle kanten op. Rustig toeren of snel door de bochten. En aan kracht kom je niets te kort op deze naked, de 9½ is net als de Moto Morini Corsaro voorzien van het Bialbero Corsacorta 1200cc motorblok.

Het blok van de 9½ is een 87 graden V-Twin, ook vloeistofgekoeld en ook 4 kleppen per cilinder. De cilinderinhoud is dus aanzienlijk groter, maarliefst 1187cc. Dit levert voor de 9½ een maximaal vermogen op van 105PK bij 8000 toeren en een maximaal koppel van 105 Nm bij 5700 toeren.


Suzuki GSR
De GSR is een Japans brok geweld met een dynamisch uiterlijk, een bijna gebeitelde koplamp, two-tone kleurstellingen, een modern frame, gegoten aluminium velgen en natuurlijk twee Yoshimura uitlaten.


De Suzuki GSR heeft een vloeistofgekoeld viercilinder-in-lijn blok. Hij heeft vier kleppen per cilinder en een cilinderinhoud van 599cc. Uiteraard is de motor voorzien van injectie en het krachtige motorblok levert 98PK bij 12.000 toeren.

Het blok van de GSR is afkomstig van de GSX-R600. Dat is uiteraard een zeer bewezen supersport machine, die is al zo doorontwikkeld dat ze uit een kleinere cilinderinhoud al veel kracht kunnen persen.


In 2006 introduceerde Suzuki de GSR, een sports-naked bike met een goede combinatie tussen Europese styling en Japanse techniek. Voor 2007 is de GSR leverbaar in twee nieuwe kleuren en uiteraard in het vertrouwde mat zwart, de motor is optioneel leverbaar met ABS. Maar de motor is vanaf 2007 ook leverbaar in Yoshimura uitvoering. Dit houdt in dat de motor extra is uitgerust met een koplampcover, carbonpakket en uiteraard Yoshimura uitlaten.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl