FANtv-nl-logo-mobile

Suzuki Intruder M1800R

Cruisers zijn er in alle vormen en maten, maar er is één segment dat er duidelijk uitspringt en dat zijn de powercruisers.


Een goed voorbeeld van zo'n krachtige cruiser is de Suzuki Intruder M1800R. Powercruisers zijn grote motoren met verbazingwekkend vermogen waardoor je lekker relaxed, schakellui kan genieten van motorrijden.


De Intruder M1800R is een combinatie van mooie styling en een indrukwekkend 1800cc motorblok. Wat het eerste opvalt is de lengte van de motor. Verder heeft deze Suzuki een de brede tank, een breed lage zadel, veel chroom, een brede achterband en dubbele “shotgun” uitlaten.


Het hart van de Intruder M1800 wordt gevormd door een volledig nieuw 1.783 cm3 V-Twin motorblok, vloeistofgekoeld met DOHC (dubbele bovenliggende nokkenassen), vier kleppen per cilinder en digitale brandstof injectie. Het digitaal brandstofinjectiesysteem werd voor het eerst geïntroduceerd op de Suzuki GSX-R .. jawel, de supersportmachine.

Het systeem zorgt voor een soepele gasreactie, zelfs als de rijder bij een laag toerental heel plotseling het gas opent, terwijl tevens de verbranding efficiënter verloopt en de trekkracht verbetert.


Het frame is speciaal ontworpen om de kracht van het motorblok aan te kunnen en tegelijkertijd een goede handelbaarheid en comfortabele rijpositie te bewerkstelligen. Het blok levert namelijk 125 pk en 160 Nm koppel.


De Intruder heeft nog meer uit de racerij op de motor zitten. Het voorrem systeem komt rechtstreeks van de GSX-R1000 sportmotorfiets, inclusief de radiaal gemonteerde rem-klauwen met vier zuigers en de 310 mm remschijven.

Het uitlaatsysteem is speciaal voor deze motor ontwikkeld. Bij een cruiser horen dikke klappen. De ingenieurs hebben eerst het geluid van een typische cruiser geanalyseerd en daarna het uitlaatsysteem ontwikkeld. Niet alleen om power te krijgen, maar ook het geluid van power.


De Intruder is niet zomaar een dikke cruiser, maar een combinatie van supermoderne techniek met een echte powercuiser styling. Kracht is in overdaad aanwezig, maar hij zit heerlijk relaxed en je hoeft dus niet continue je gek te schakelen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl