FANtv-nl-logo-mobile

KTM 990 Adventure

De KTM 990 Adventure is imposant. Niet alleen qua specificaties en vermogen, maar vooral van gestalte.


Bij deze 990 Adventure zijn de invloeden van Parijs-Dakar duidelijk zichtbaar. Het is een motor waarvan je onder de indruk raakt voordat je er een meter mee hebt gereden.


In 2003 schudde KTM de Allroad markt wakker toen de 950 Adventure werd geïntroduceerd. De motor was een Dakar replica met de indrukwekkende LC8 V-Twin. De 990 is uitgerust met het 999cc metende blok van de SuperDuke met injectie in het vooronder. Het mooie aan het blok is de compacte bouw.


Met de Akrapovic uitlaat, die als accessoire leverbaar is, klint dit blok zoals een V-Twin hoort te klinken: Lekker ruig en opzwepend. Het vermogen meet 98 pk bij 8500 toeren en het koppel is 95 Nm bij 6500 toeren.

De KTM 990 Adventure ABS is gebruiksvriendelijk voor woon-werk verkeer door zijn smalle bouw. Door zijn hoge zitpositie van 89,5 centimeter heb je heerlijk overzicht over het verkeer. Hiermee is het lekker tussen de files rijden.


Het onderscheidende uiterlijk is typisch voor het Oostenrijkse merk. De scherpe lijnen en kleurstelling kan alleen van KTM komen. Hoge kuipruit, dubbele uitlaten, tank met twee tankdoppen, een zwaar uitgevoerde carterbescherming. Die Oostenrijkers maken het net weer anders dan anders.


Alhoewel oorspronkelijk als woestijnracer ontwikkeld is deze Adventure juist op het asfalt zeker in staat tot goede prestaties. Ondanks de lange wielbasis van 1570 mm en het 21 inch voorwiel kan er zeer sportief gereden worden. Je kunt er bijna als een supermotard mee rijden. Hij weegt 201 kilo inclusief het ABS-systeem.


Deze Adventure is te krijgen als speciale Travellers Edition. De motor wordt dan uitgerust met zijkoffers, kofferrack en tanktas. De 990 Adventure ABS Travellers Edition kost 14.990 euro.

Vergelijkbare artikelen