FANtv-nl-logo-mobile

Voorkom diefstal

Je bent zuinig op je motor en het laatste wat je wil is dat er iets mee gebeurt. Aan diefstal moet je dan zeker niet denken.


Hoe zorg je er voor dat de kans op diefstal zo klein mogelijk is? Een goed slot is in ieder geval erg belangrijk.


Dieven hebben namelijk een hekel aan om veel werk te moeten verzetten om een motor te stelen. Hoe meer tijd nodig is om een voertuig te stelen, hoe onaantrekkelijker het zal zijn om deze te stelen.

Gebruik naast de standaard sloten ook een extra ART-goedgekeurd slot, bij voorkeur een model waarmee de motor aan een vast object kan worden vastgelegd. Een ketting-, vouw- en beugelsloten zijn hiervoor bruikbaar.


Als het niet mogelijk is om je motor ergens aan vast te zetten dan moet je er voor zorgen dat deze zo lastig mogelijk te verplaatsen is. Naast het gebruik van ketting- of beugelsloten is een schijfremslot ook een optie.


Voordat je het slot aanschaft is het belangrijk om eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Dit voorkomt dat je een slot koopt dat niet door de verzekeraar wordt geaccepteerd voor het afsluiten van een diefstalverzekering.


Hieronder nog enkele tips om de dieven het leven zo zuur mogelijk te maken:  • Bevestig je slot zo hoog mogelijk en zorg ervoor dat het slot goed zichtbaar is.

  • Let erop dat het object waar je je motor aan vast maakt ongeveer even solide is als je slot.

  • Als je `s avonds parkeert zorg er dan voor dat hij op een goed verlichte plaats staat.

  • Gebruik je slot ook in de garage.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl